Penturk Haber

İzmir’de gezebileceğiniz 4 tarihi yer

KÜLTÜR

Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri sebebiyle her yıl hem yerli hem de yabancı turistin ziyaret ettiği İzmir, ülkemizin en güzel şehirlerinden biri. Siz de bu şehrin güzelliklerini görmek, tarihi yerlerini gezmek ve unutamayacağınız bir tatil geçirmek istiyorsanız, İzmir’i mutlaka tatil planlarınıza dahil edin. Özellikle tarihe meraklı olanların gezebileceği birçok yer var.

 

Yakın bir tarihte ya da yaz tatili için İzmir’e havayolu ile gitmeyi seçerseniz öncelikle bir İzmir bileti almanız gerekir. İzmir uçak bileti alabileceğiniz en güvenli adreslerden biri olan ucakbileti.com’u ziyaret edebilir, tüm havayolu şirketlerinin biletlerini tek ekranda görebilirsiniz.

 

İzmir’de gezebileceğiniz 4 tarihi yer

 

İzmir Saat Kulesi

Şehrin sembolü olan ve Konak Meydanı’nda bulunan saat kulesi, 1901’de Sadrazam Mehmet Sait Paşa tarafından Fransız mimar Raymond Charles Pêr’e’ye yaptırılmış. 25 metre yüksekliğinde olan bu kulenin saati bir Alman imparatorunun hediyesi. İster gündüz gidin, ister gece mutlaka burada fotoğraf çekmeyi unutmayın.

Tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı

İzmir’in Konak ilçesinde Mezarlıkbaşı semtinden başlayan ve Konak Meydanı’na kadar uzanan çarşı İzmir’in tarihi alışveriş yerlerinden biri, İzmir’e gitmişken mutlaka gezin. Çarşı içindeki Kızlarağası Hanı 1993 yılında restore edilmiş ve çarşı olarak hizmet vermeye devam ediyor.

İzmir Tarihi Asansör Binası

 

İzmir’in en önemli tarihi yapılarından olan asansör 1907’de Nesim Levi tarafından inşa edilmiş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğlence, kültür ve dinlence mekanı olarak kullanılıyor. Restoran, Ceneviz Bar ve teras kafe işletmeleri ile hizmet veren binanın harika bir manzarası var, bu nedenle mutlaka gidin. Emin olun buradan İzmir’in manzarasını seyretmeye doyamayacak, hayran kalacaksınız.

 

Efes Antik Kenti

 

İşte mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri; Efes Antik Kenti... UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Efes, görülmeye değecek bir yer. İzmir’e bir saatten az bir mesafede bulunan antik kent Ege’nin tarihinin en güzel örneklerinden bir tanesi. Eski antik çağlarda yapılan binaların bugün bile hala nasıl dimdik durduğunu gördüğünüzde oldukça heyecanlanabilirsiniz. Efes Antik Kenti’nin en bilinen yapılarından bir tanesi, Büyük Tiyatro, bir diğer önemli yapısı da Celsius Kütüphanesi’dir.

 

İzmir’e gitmeye karar verirseniz, en uygun uçak biletini almak için www.ucakbileti.com web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.