Penturk Haber
2012-10-06 03:38:08

KANDİL BAŞTACI YAPILIRKEN, SURİYE İLE SAVAŞ HALİNE GELDİK!

Yıldıray ÇİÇEK

06 Ekim 2012, 03:38

 Suriye önce savaş uçağımızı düşürdü, 2 pilotumuzu şehit etti. Şimdi de 3 top mermisini Şanlıurfa'nın sınır ilçesi Akçakale'ye atarak 5 vatandaşımızın ölümüne sebep oldu. ABD'nin Ortadoğu Bölgesi'nde kaos çıkarmak için her yolu denediği ve uyguladığı yetmiyor gibi, Suriye'de savaş kaosunun oluşması için dengesiz davranışlarda bulunmaktadır. AKP iktidarı da ABD'nin menfaatlerine uygun bir şekilde Suriye'yi sürekli taciz etmektedir. Bu davranışların hepsi birleştiği vakit Ortadoğu Bölgesi'nde kaos sürekli tetiklenmektedir.

PKK saldırılarında bir ayda 50-100 askerimiz, polisimiz şehit olurken "dehşete kapılmayan, üzülmeyen" batı ne hikmetse Suriye'nin attığı top mermisi sonucu ölen 5 vatandaşımız için ağıtlar yakmaktadır. Şuan tüm Batı dünyası, Türkiye'yi gaza getirme propagandaları yapmaktadır. PKK saldırıları karşısında susan ve PKK'yı destekleyen Avrupa'nın Suriye konusunda ABD ile aynı ağzı konuşmasını Türk milleti görmelidir.

Türkiye'ye her gün saldıran PKK, Irak'ın kuzeyinde besleniyor ve korunuyor ve PKK'yı Kandil'de muhafaza eden Barzani AKP'nin kongresinde "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde konuşuyor ama AKP iktidarı, ABD istedi diye hedefi Suriye yapıyor. Kandil'den gelen tehdit ve tehlike daha büyük ama AKP onlara dost muamelesi yapıyor.

Suriye'nin Türkiye'ye attığı top mermileri savaş sürecini başlatmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüştür.

Türk milletinin başında adam gibi bir iktidarın olmayışı ülkeyi bu tür muhataplıkları yaşatır hale getirmiştir."Dünya Lideri olduk" pozlarıyla gezen AKP iktidarı sayesinde Barzani "Türkiye'yi böleceğim" diyor baştacı yapıldı ve düne kadar aile dostları olanlarla şimdi savaşın eşiğine geldik. ABD-İsrail menfaatleri için girdiğimiz kavga yüzünden başımıza top mermileri yağmaktadır. Gidişata baktığımızda bu daha iyi günlerimiz olarak gözükmektedir.

Ülke menfaatlerini koruyamayan AKP iktidarı, başkalarının hesabına uygun davranmaktadır. Bu yüzden Türkiye gelenin-gidenin şamar vurduğu bir hale getirilmiştir. Barzani ile ABD menfaatleri için dostuz, Suriye ile ABD menfaatleri için kavgalıyız. AKP zihniyetinin özeti budur.

Suriye gibi bir devlet uçağımızı düşürüyor, vatandaşlarımızın üzerine top mermisi yağdırır duruma geliyorsa ülkeyi nasıl bir basiretsiz iktidarın yönettiğini siz düşünün.

Türkiye omurgalı bir duruş sergileyerek Irak'tan ve Suriye'den gelen düşmanlıkları bertaraf etmeli ve ABD'nin oyunlarına düşmemelidir.

Bir düşmanla dost, diğer düşmanla kavgalı hal tam bir dengesizlik halidir. Her iki düşmana karşı ABD'nin çıkarları için duruş sergiliyorsak bunun sonu gerçekten kaosa sürüklenmektir.

Türk devleti Irak'ın kuzeyine ve Suriye için aldığı tezkereyi ABD çıkarları doğrultusunda değil, Türk milletinin haklarını koruma konusunda kullanmalıdır. Türk milleti de kullanıp-kullanılmadığının takipçisi olmalıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.