Penturk Haber

İSTESOB’UN 1453’DEKİ COŞKULU İFTARI ve KADIN ESNAFLAR...

KADIN

TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, İSTESOB iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Meclise gelen her esnaf konusuna destek sözü verdi. Türkiyede bir ilk ve tek olan İSTESOB Birlik Başkanı Faik Yılmaz tarafından kurulan Kadın Kurulunu tebrik etti...Meral Akşener Kadın kurulu ve çalışmaları hakkında bilgi aldı..

 İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İSTESOB), 1453 Topkapı Sosyal Tesislerindeki Geleneksel İftar Yemeği kalabalık bir katılıma sahne oldu. TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, DSP Genel Başkanı Masum Türker, ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın teşrif ettikleri İSTESOB iftarına, TESK eski genel başkanı Cemal Tercan İzmir’den geldi.

28 Temmuz günü gerçekleşen İSTESOB iftarına milletvekilleri Celal Adan, Mahmut Tanal, Kadir Gökmen Öğüt, Nurettin Nebati ve Ünal Kacır’ın yanısıra esnafın içinden Parlamentoya geçen eski İzmir Birlik Başkanı Mehmet Ali Susam katıldılar.Mehmet Ali Susam ‘da İSTESOB Kadın Kurullarının çalışmaları hakkında bilgi alarak İzmir’de bu konuda neler yapılacağı hakkında görüş paylaştı...Kadın esnafın bu tür çalışmalarını taktire şayanbuldu... Bu arada İl birlik başkanlarından Manisa Birlik Başkanı Hasan Geriter eşi Cavidan Geriter’le birlikte İSTESOB iftarı için İstanbul’a geldiler..

İstanbul iftar ezanının okunmasından kısa bir süre sonra kürsüye çıkan Başkan Faik Yılmaz, davetlilelere hoş geldiniz derken, geleneksel hale gelen iftar yemeğinde büyük İSTESOB ailesinin birlik ve beraberliğine dikkat çekti. Esnafın toplumun orta direği olduğunu, milletin omurgasını meydana getirdiğini belirten Yılmaz, esnafın kritik bir dönem geçirdiğini, her esnaf kesiminin çeşitli sıkıntılarla boğuştuğunu dile getirdi.

İSTESOB iftarında daha sonra kürsüye gelen TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, esnafın gerek istihdam ve gerekse ekonomideki yerinin önemine dikkat çekerek parlamentonun bu kesime desteğe mecbur olduğunu ifade etti.Meral Akşener İSTESOB Bünyesinde Birlik Başkanı Faik Yılmaz tarafından kurulan Türkiye’de İlk ve Tek olan Kadın Kurulunu çalışmalarından dolayı tüm İSTESOB Kadın Kurulunu tebrik ederek ’ANNE ,KADIN ve ESNAF diyerek onure etti.Ve Kadın Kurulu için tam destek verdi...


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.