Penturk Haber
2012-11-28 03:19:45

İSRAİL İLE GÖRÜŞMELER NASIL GİDİYOR?

Yıldıray ÇİÇEK

28 Kasım 2012, 03:19

 Ortadoğu Bölgesi'ne kanlı virüs olarak giren İsrail Gazze'ye saldırılar başlatınca AKP'de siyasi tiyatrolarına başladı. İsrail'in Ortadoğu Bölgesi'nde can simidi olan AKP, Müslümanların hukukunu koruyan süper kahraman rolüne bürünerek Müslümanların duygularıyla oynamaktadır. AKP'de laf kahramanlığını ve İsrail'e esip gürleme görevi her zaman olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan'a verilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan İsrail'e yönelik bağırıp-çağırmaktan öte somut hiçbir adım atamazken, AKP'nin diğer yöneticileri de nedense İsrailli yetkililerle görüştüklerini açıklama durumunda kalıyorlar.

İsrail, Gazze'ye saldırdığı ilk günlerde Bülent Arınç "İsrail ile görüşmeliyiz" derken Recep Tayyip Erdoğan hemen arkasından "İsrail ile görüşmeyiz" diye kahraman edasında pozlar veriyordu. Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'da İsrail ile görüştüklerini açıkladı. Bu sonuca göre ya Recep Tayyip Erdoğan'ı AKP içinde pek takan yok yada AKP bildiğimiz klasik oyununu oynuyor. Güçlü olan AKP'nin klasik rolünü sergiliyor olmasıdır.

Buna benzer durumu biliyorsunuz PKK ile görüşmeler konusunda da yaptılar.MHP'nin bu konudaki iddialarına"şerefsizlik, alçaklık" gibi ifadelerle cevap vererek inkar ettiler daha sonra hiçbirşey olmamış gibi görüştüklerini kabul etmişlerdi. Hatta ortaya çıkan ses kayıtlarında Başbakan Erdoğan ile PKK'nın başındaki Öcalan'ın ülkeye ve bölgeye bakış açısında %95 aynı şeyleri düşündüğü dahi ifade ediliyordu. Şimdi İsrail konusunda benzer durumlar yaşanmaktadır. PKK ile yapılan pazarlıklara dair ortaya çıkan ses kasetleri gibi, İsrail ve AKP arasında gerçekte varolan görüşmelere ait kasetler ortaya çıkarsa emin olun AKP-İsrail arasında büyük bir dostluğun olduğuna tüm dünya şahit olacaktır.

AKP Müslümanların zekasıyla dalga geçmekte ve maalesef birçok Müslüman bu tuzağa düşmektedir. Davos tiyatrosu bu tuzağın başlangıcı olmuştur. 2009 yılında, yerel seçimlere bir ay kala gerçekleştirilen Davos tiyatrosuna hala aldananlar vardır. Oysa Recep Tayyip Erdoğan , İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'e posta koyuyor gibi davrandıktan 1 saat sonra "Herhangi bir şekilde ne İsrail halkını ne Cumhurbaşkanı Perez'i ne de Musevi halkını hedef aldım" demesine rağmen hala Davos'tan kahraman çıkarmaya meraklıların olduğunu görünmektedir. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'i Davos olayından önce Türkiye'ye davet edip,TBMM'nde konuşma yaptıran, onun konuşmasını ayakta alkışlayan, onun şerefine verilen kokteylde onunla kadeh tokuşturanların başında Recep Tayyip Erdoğan geliyordu.

Ama aldatma ve kandırma konusunda siciline birçok olay sığdıran AKP, İsrail konusunda da birçok kişiyi adeta hipnoz etmiş durumdadır. AKP içinde üst düzey yetkilinin birisi "İsrail'le görüşelim" diyor, başkahraman Tayyip"İsrail'le asla görüşmeyiz" diyor, diğeri üst düzey yetkili "İsrail ile görüşüyoruz" diye itirafta bulunuyor. Türkiye'yi de işte bu siyasi profillerin toplandığı AKP yönetiyor.

Sonuç itibariyle AKP İsrail'in can dostu durumundadır. Hayati tüm konularda hep İsrail'in lehine adımlar atmaktadır. AKP İsrail'e lafla-sözle bağırıp çağırırken bile aslında İsrail'e hizmet etmektedir. Türkiye'de ve Ortadoğu Bölgesi'nde İsrail'e yönelen tepkinin gazını almaktadır. Yoksa 9 Türk vatandaşımızı öldüren İsrail'den hesap soramamış bir AKP'yi İsrail karşısında kahraman görmek için beyni büyük hasara uğramış bir aptal olmak lazımdır.

Malatya'da kurulan "Füze Kalkanı ve Radar Sistemi" İsrail ile varolan dostluklarının en net ürünü olmuştur.Ahmet Davutoğlu'nun itiraf ettiği gibi "İsrail ile görüşmeler" kapalı kapılar ardında devam etmektedir. AKP'nin ABD-İsrail çizgisi dışında hareket edebileceğine inanan yanlış yoldadır.

Recep Tayyip Erdoğan Müslümanların değil olsa olsa İsrail'in kahramanıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.