Penturk Haber
2012-12-10 07:00:16

HABUR'DA PKK'LILARI KAHRAMAN GİBİ KARŞILATAN KİMDİ?

Yıldıray ÇİÇEK

10 Aralık 2012, 07:00

 Habur'da şehitlerimizin katilleri olan PKK'lı teröristleri davulla, zurnayla karşılatmayı organize eden, İmralı'yla pazarlıkları sürdüren , Oslo'da ihanet masaları açtıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yine klasik oyunlarıyla toplumu aldatmaya çalışıyor.

 

Sanki bu saydığımız özet olayları gerçekleştiren kendisi değil gibi, BDP'nin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda tepki gösteren AKP'li milletvekillerine" Kucaklaşma, öpüşme görüntüleri şehit analarının yüreğinde onulmaz yaralar açtı. Şehit analarının yürek dağlayan yakarışlarını ben duyuyorum. Bunları duymazdan gelemem. Oyumuz azalırmış. Azalırsa azalsın Türkiye sadece Doğu ve Güneydoğu'dan ibaret değil." şeklinde seslenmiş…

Habur'daki rezalet için, İmralı ve Oslo pazarlıkları için özür diledi de biz mi duymadık? Şehit analarının yüreğini o zaman niye düşünmüyordun? Onların yakarışlarını niye o zaman duymadınız?

PKK'ya verdiğiniz tüm tavizleri BDP ile organize edip Türk milletine yuttururken şehit anaları hiç mi aklınıza gelmiyordu?

PKK'lıların Habur'da kucaklaşmasını kendisi organize edip, "Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü? Bu bir umuttur. Türkiye'de iyi güzel şeyler umut verici gelişmeler oluyor. Bunu son derece olumlu ve sevindirici bir gelişme olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum."şeklinde övünce mesele yok ama BDP'liler kendi ailesinden olan PKK'lılarla kucaklaşınca mı problem oluyor?

BDP'lilerin PKK'lılarla kucaklaşmasından dolayı dokunulmazlığı kaldırılacaksa, Habur'u, İmralı'yı ve Oslo'yu organize eden başta Recep Tayyip Erdoğan ve AKP milletvekillerinin de dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. AKP'nin BDP'den farkı nedir?

Hatta AKP tek başına iktidar gücünü elinde tuttuğu için BDP'den daha çok PKK'ya katkı sağlamaktadır. PKK'ya AKP'yi mi yoksa BDP'yi mi tercih edersin diye sorsanız kesinlikle AKP'den yana tercih bildirecektir.

Başbakan Erdoğan milletle dalga geçmeyi bırakmalı ve bu siyasi tiyatrolarına son vererek önce bugüne kadar yaptıkları için milyonların huzuruna çıkarak özür dilemelidir. BDP bile yaptığı ihanetlerin arkasında kıvırmadan dururken, AKP PKK'lılara bir başka şehit ailelerine bir başka davranmaktadır.

"PKK'lılarla pazarlık yaptığımızı, görüşmeler yaptığımızı söyleyen alçaktır, şerefsizdir" diyerek inkar eden , daha sonra belgeler ortaya çıkınca "İmralı ile görüştük,bundan sonrada gerekirse görüşürüz" diyen Recep Tayyip Erdoğan,BDP'liler hakkında en son konuşacak ve bu ülkede şehit analarının ismini ağzına alacak en son kişidir.

Habur'da PKK'lıların kucaklaşmasını ve kahraman gibi karşılanmasını "sevindirici, umut verici, güzel, olumlu "gördüğünü ifade eden ve şimdi BDP'lilerin PKK'lı teröristlerle kucaklaşması üzerinden aklınca milliyetçilik nutukları atmaya kalkan Recep Tayyip Erdoğan ne zaman bu konuda kendine çeki-düzen verecek çok merak ediyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan maalesef bu gibi hallerini de toplumun yapısına güvenerek yapmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan çalışma kadrosuyla "Habur'da PKK'lıları kahraman gibi karşıladık oyumuz arttı, İmralı ve Oslo pazarlıkları yaptık ,belgeleri bile ortaya çıktığı halde oyumuz arttı "diye düşünüyor ve ondan dolayı aynı tarz politikalarını sürdürüyordur. Maalesef tanıdığımız, bildiğimiz birçok şehit ailesi bile tüm bunlara rağmen AKP'ye oy ve destek vermiştir.

Recep Tayyip Erdoğan ,Türk siyasetinde var olduğu günden bu yana tarzı ve davranışları budur. Demek ki, kendini ilk önce düzeltmesi gerekende böyle birine oy veren bu toplumdur.

YILDIRAY ÇİÇEK 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.