Penturk Haber

''Virüsle Mücadelede Gurur Tablosu'' Bakan’ın O Sözleri Ne Anlama Geliyor?

GÜNDEM

Koronavirüs ile mücadelede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gün gün açıklanan veri sayıları, umutlu bir tablo haline dönüşmeye başladı.

Türkiye’de iyileşen, vefat eden sayılarının açıklandığı tabloda güncel yaşayan pozitif koronavirüs verilerine ilişkin sayı paylaşılmazken, bu verileri ilk olarak MedyaRota araştırmış, okuyucusuna sunmuştu.

Derken, Bakan Koca’nın 3 Mayıs tarihli (Bugün) koronavirüs açıklamalarında “11 MART’TAN BU YANA, İLK KEZ BUGÜN, iyileşen hasta sayımız, mevcut Koronavirüs hasta sayımızı geçti.” şeklindeki ifadesi akıllara o günkü haberi getirdi. Peki bu ifade ne anlama geliyor?

BAKAN KOCA NE DEMEK İSTEDİ?

Ülkemizin koronavirüs tablosu oluşturulurken TOPLAM POZİTİF VAKA’dan iyileşenler ve vefat edenler çıkartıldığında anlık yaşayan pozitif vaka sayısına ulaşılıyor. Bu durumda anlık pozitif vaka sayısını ancak hesaplamalar ile görmek mümkün oluyor. Bakan Fahrettin Koca, bu sayıya ilişkin bu gün ilk defa bir açıklama yaparak müjdeli haberi vermiş oldu. Toplam vefat edenleri ve toplam iyileşenleri toplayarak, toplam pozitif vaka sayısından çıkardığımızda; çıkan sonuç toplam iyileşen sayısının altında kalıyor. Bu durumda, Türkiye’de ilk defa iyileşen sayısı anlık vaka sayısını geçmiş oluyor.

Yukarıdaki tablodan hareketle her gün anlık pozitif vaka sayısının, iyileşen sayısına oranla azaldığı açıkça görülüyor.. Mavi kısım ile ifade edilen TOPLAM İYİLEŞEN SAYISI 3 Mayıs günü (Bugün) ilk defa TOPLAM ANLIK VAKA'yı geçmiş durumda.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.