Penturk Haber

Saadet Partisi esnafa para dağıttı!

GÜNDEM

Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Teşkilatı, Sultanbeyli’de bulunan 2500 esnafa "siftah parası" dağıttı.

 Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Teşkilatı, farklı bir projeye imza attı. İlçe Teşkilatı ve mahalle başkanlıkları ilçede ticaret yapan 2500 esnafın kapısının altından mektup ve bozuk 1 TL para bulunan zarflar bıraktı. Esnaflar dükkânlarının kepenklerini açtıklarında hoş bir sürprizle karşılaştılar.

Bir zarf içinde mektup ve bozuk 1 TL para bulan esnaflar önce şaşırdı. Saadet Partisi'nin mektubunu okuyan esnaflar, sembolik olarak dağıtılan 1 TL siftah ile Cuma gününe başladıkları için sevindiler. Kendileri için hoş bir sürpriz olduğunu ifade eden esnaflar unutulan Ahilik Şuurunu hatırlatan bu uygulamayı memnuniyetle karşıladılar.


Ahilik Şuuru hatırlanması için Siftah parası: 1 TL

Sultanbeyli esnafının kapısına bir zarf içinde mektupla beraber 1 TL siftah parası bırakan Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada: "Kapitalizmin insanımızı materyalizme mahkum etmeye çalıştığı bu zamanda amacımız, Selçuklu Devleti'nin yıkılma aşamasına geçtikten sonra ortaya çıkan ve şanlı Osmanlı Devleti'ni mümtaz devlet yapan ahilik şuurunun hatırlanmasına vesile olmaktı." denildi.

Siftah Saadet'ten, bereket Allah'tan

"Gelenek ve göreneklerimizde var olan 'Siftah benden, bereket Allah'tan' eylemini, bir metinle birlikte zarfın içinde dükkânları kapalıyken esnaflarımıza dağıtmayı uygun gördük." diyen Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı; "Sosyal yardımlaşma ve toplum düzenini sağlamada etkin rol oynayan Ahilik (esnaf) teşkilatından bahsetmişken birkaç cümle belirtmeden geçmeyelim. Milli ve manevi değerlerimizi çok iyi ortaya koyan ahiliğin özellikleri alım satım işlerinde birlik, kalitede belirli seviyedir. Ahilik ahlakının dört önemli ilkesi güçlü ve üstün durumdayken affetmek, öfkeliyken yumuşak davranmak, düşmana iyilik etmek, kendisi muhtaç iken başkasına vermektir. Bu duygu ve düşüncelerle Sultanbeyli’de bulunan 1500 esnafımıza siftah zarfı dağıtımı gerçekleştirdik." şeklinde açıklama yaptı.



Siftah mektubunda ne yazıyor


Sultanbeyli’de henüz esnaflar kepenklerini açmamışken kapılarına bırakılan ve içinde 1 TL Siftah parası olan zarf'taki mektupta şu ifadeler yer alıyor : “Sultanbeylimizin Değerli Esnafı, Yeri geldi dükkânınıza uğrayan bir düşküne yardım ettiniz. Zaman oldu bir garibanı doyurarak dini ve sosyal sorumluluğunuzu yerine getirdiniz. Kimi zaman zor durumda olan esnaf arkadaşlarınızın alım satım işlerine katkıda bulundunuz. Kimi zaman onlar da size yardımcı oldu. Birbirinizin sevincine ortak olurken bazen de birlikte üzüldünüz. Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk indirdiniz. Siftah, güne başlangıçtır. İstedik ki; sürekli birbirleriyle dayanışma halinde olan esnafımızın bugünkü siftahı bizden olsun. Hayırlı sabahlar, Cumalar, gününüz mübarek olsun. Allah, helal ve bereketli kazançlar kazançlar nasip etsin” ifadeleri yer aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.