Penturk Haber

Reina katliamında katil zannedilen kişi bakın kim çıktı!

GÜNDEM

Yılbaşı gecesi 39 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı Reina katliamına ilişkin önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Katliamın faili diye gösterilen Kırgız vatandaşının FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı.

 Saldırı sonrası dolaşıma sokulan haberlerde katliamın faili olarak gösterilen Kırgız vatandaşı Akhe Mashrapov’un FETÖ mensubu olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak’tan Yasemin Asan’ın haberine göre FETÖ’nün kuryesi olarak çalışan ve Kırgızistan’dan Türkiye’deki FETÖ’cülere para getirdiği belirlenen Mashrapov, yılbaşı öncesi geldiği İstanbul’da örgütü yüzüstü bıraktı ve parayı polise teslim etti.

O ŞAHSI KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATT

Durumu öğrenen FETÖ ise, ifadesinin ardından Kırgızistan’a gönderilen Mashrapov hakkında karalama kampanyası başlattı. ‘7/24’ isimli haber sitesinden “Reina saldırganı Mashrapov” başlığıyla operasyonel bir haber dolaşıma sokuldu. Daha sonra ise emniyet içerisindeki FETÖ’cü polisler, Mashrapov’un ismini ve pasaportunu sızdırdı. Örgütün ‘şefkat tokadı’yla cezalandırılmak istenen Mashrapov da kısa bir süre sonra açıklama yaptı ve “İstanbul’da yaşanan saldırıyla hiçbir ilgim bulunmamaktadır” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.