Penturk Haber

MHP'de "Güç Birliği" Hareketi

GÜNDEM

Dengeleri değiştirecek gelişme...

 Aday olması beklenen isimlerin bu hafta sonuna kadar tüzük değişikliği kongresinin toplanması için ortak açıklama yapması gündemde.

1 Kasım seçimlerinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nde Genel Başkanlık için Devlet Bahçeli’nin karşısına çıkmayı planlayan isimler partideki tüzük engelini aşmanın yollarını arıyor.

Bugüne kadar aday olacağı kesinleşen sadece iki isim var. Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan ve Selim Kaptanoğlu. Ancak bu isimler dışında kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimler de aday olmak için zemin yokluyor. Meral Akşener ve Trabzon’dan Koray Aydın bu listenin ilk sıralarında yer alıyor.

“Güçbirliği kararı”

Bahçeli'nin olağanüstü kongreye gitmeme kararu üzerine yeni bir strateji geliştiren muhalif kanat tüzük değişikliğine kadar ortak hareket etme, güç birliği yapma kararı aldı.

Adaylar için tüzük değişikliği önemli çünkü partinin 2009 yılında değişen tüzüğü olağanüstü kongre toplansa bile bu kongrede genel başkanlık seçimi yapılmasına izin vermiyor. Partinin olağan kongresi için ise takvim 2018 yılını işaret ediyor.Güç birliği yapma kararının altında tabandan gelen, “güç birliğini önemsiyoruz, delegeye güven verin” mesajı da etkili oldu.

Adayların bu hafta içinde bir araya gelerek önce kongre için Genel Merkez’e çağrıda bulunması, ardından da delegelerden imza toplaması bekleniyor. Tüzük değişikliği kongresinin toplanması için 1241 delegeden beşte birinin imzası gerekli.

KORAY AYDIN DA ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYOR

Adaylığını bir basın toplantısıyla açıklamayı planlayan Sinan Oğan bu ortak çağrı için açıklamasını erteledi. Koray Aydın da aday olmayı planlayan isimlerden biri. Ancak Aydın da muhalif kanadın hamlelerinin sonuç vermesi için bu ortak açıklamayı beklemenin ve ortak hareket etmenin daha doğru olduğu görüşünde. Meral Akşener’in de Aydın ile aynı durumda olduğu, kesin kararını açıklamak için öncelikle “adaylık için zemin oluşması gerektiğini” düşündüğü öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.