Penturk Haber

İzmir'de dağcıların üzerine çığ düştü

GÜNDEM

Serbest tırmanış için dağa çıkan 3 kişi kurtuldu, 1 kişi ise aranıyor.

 İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ beldesinde öğleden sonra çığ düştü. Serbest tırmanış için dağa çıkan 3 kişi kurtuldu, 1 kişinin çığ altında kaldığı sanılıyor.

İzmirli 4 dağcı, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a serbest tırmanış yapmak için çıktı. Dağcıların inişe geçtikleri sırada Diktepe mevkii batı yakasında çığ meydana geldi.

Saat 14.45'de meydana gelen olayda 3 dağcı kendi imkanlarıyla kurtuldu.

"Önce küçük bir parça koptu ardından ise..."

Kurtulan dağcılardan Ayhan Yelgün, çığ anında yaşanan dehşeti anlattı.

Yelgün, "En önden arkadaşım gidiyordu. Benim bir buçuk metre önümden parçalar halnde çığı koparak oluşuyor. Belki biliyorsunuzdur; ilk önce o parçadan başlayarak sonradan duracağını düşünürken durmadı ve ardından büyük bir parça daha koptu. O şekilde görebildiğimiz en fazla 75 metre falandı. Ondan sonrasını göremedik" dedi.

Dağcılar, jandarmaya 1 arkadaşlarının bölgede kaldığını söyledi. Kurtulan üç üniversite öğrencisi dağcının sağlık durumları iyi. Kayıp dağcının bulunması için karadan çalışmalara devam ediliyor.

"Çok iyi bir sporcudur. Kendisine yaşam alanı oluşturmuş olabilir"

Kaybolan dağcıya cep telefonu sinyalinden de ulaşılmaya çalışılıyor.

Dağcılık Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan, "Yukarda şu anda aramayı sürdürdüğümüz arkadaş, memur 35 yaşlarında bir kulup üyesi. Çok iyi bir sporcudur. Kendisine bir yaşam alanı oluşturmuş olabilir. Umutlarımız sürüyor. Şu anda çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Havanın kararması ve bölgenin sisli olması nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.