Penturk Haber

İsrail cami vurdu

GÜNDEM

İsrail, Gazze'de cami çıkışında füze saldırısı düzenledi. İSaldırıda en az 18 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 33'ü çocuk, 16'sı kadın 165 kişinin hayatını kaybettiği, bin 85 kişinin de yaralandığı açıklandı.

 İsrail uçakları yine Gazze'deki bir camiyi hedef aldı. Tuffa mahallesine yönelik saldırıda en az 18 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. İsrail'in, saldırıda Hamas'ın Gazze polis müdürünün evini hedef aldığı ancak evin bir camiye çok yakın olması nedeniyle akşam namazından çıkanların öldüğü belirtiliyor.Hamas polis şefinin ölüp ölmediği ise bilinmiyor.
 
 
 
 
GAZZE'YE BOMBA YAĞIYOR
 
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 33'ü çocuk, 16'sı kadın 165 kişinin hayatını kaybettiği, bin 85 kişinin de yaralandığı açıklandı.
 
Gazze Şeridi'nde görevini fiili olarak yürüten eski Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre ilk belirlemelere göre, 33 çocuk ve 16 kadının hayatını kaybettiği belirtildi.
 
AA muhabirine konuşan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 165'e yükseldiğini, bin 85 kişinin ise yaralandığını söyledi. Kudra, yaralılar
arasında durumu kritik olanların da bulunduğunu kaydetti.
 
"Yahudi Sesi" isimli internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Gazze'den atılan füzeler nedeniyle 11'i füze şarapneli isabet etmesi, 36'sı sığınaklara kaçarken düşmeleri, 6'sı alarm sesinden kaynaklanan trafik kazası ve 151'i panik sonucu olmak üzere 208 İsrailli yaralandı" ifadesine yer verilmişti.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.
 
 
 
İSRAİL, GAZZE'DE İSLAM BANKASI'NI VURDU
 
İsrail'e ait insansız hava araçlarının, Gazze'nin güneyinde bulunan Ulusal İslam Bankası'nı vurduğu bildirildi.
 
AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre; İsrail'e ait insansız hava araçları, Ulusal İslam Bankası'nın Gazze'nin batısında bulunan Kuzey er-Rimal mahallesindeki binasına füze saldırısı düzenledi. Saldırı
sonucunda binada yangın çıktı ve ciddi hasar meydana geldi.
 
Gazze'deki tıbbi kaynaklar, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.
 
İsrail uçakları dün de Ulusal İslam Bankası'nın, Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki binasını hedef almış ve bina tamamen yanmıştı.
 
 
 
İSRAİL: 208 YARALI VAR
 
Öte yandan İsrail'deki Davut'un Kızıl Yıldızı adlı yardım kuruluşu, Gazze'den atılan füzeler nedeniyle 208 İsrailli'nin yaralandığını duyurdu. "Yahudi Sesi" isimli internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Gazze'den atılan füzeler nedeniyle 11'i füze şarapneli isabet etmesi, 36'sı sığınaklara kaçarken düşmeleri, 6'sı alarm sesinden kaynaklanan trafik kazası ve 151'i panikleme sonucu olmak üzere 208 İsrailli yaralandı" ifadesine yer verildi. 
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından, Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, geçtiğimiz Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında
operasyon başlattığını duyurmuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.