Penturk Haber

İsmet Yılmaz'dan patriot açıklaması

GÜNDEM

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Patriotların komutası Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı'nda olacak"

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Patriotlar taarruz silahıdeğildir. Münhasıran savunma sistemi olduğu gözönüne alınarak, ateşleme yetkisinin meşru müdafaayı en etkin şekilde yapabilecek mevkide olması gerekmektedir. Bu bakımdan Patriotların komutası Avrupa Müttefik Kuvvetler komutanlığında olacaktır'' dedi.

Türkiye'nin, hiç bir vatandaşının burnunun kananamaması ve zarar görmemesi için en ufak bir ihtimal de olsa, bu durumu gözönüne alarak NATO'nunyeteneklerinden istifade etme gereğinin ortaya çıktığını işaret eden Yılmaz,''Suriye'den kaynaklanabilecek balistik füze tehdidine karşı, hava savunma sistemlerimizin Patriot bataryalarıyla takviye edilmesinin talep edilmesi kararlaştırıldı'' dedi.

SURİYE TEHDİDİ İÇİN..

Patriot sistemlerinin, Suriye'nin de sahip olduğu bilinen kısa menzilli balistik füzeleri önlemek üzere geliştirildiğini ifade eden Yılmaz, ''Sözkonusu sistem füze tehditlerini tespit ederek hedefine ulaşmadan havada imha etme yeteneğine sahiptir. Savaş uçaklarına, orta ve uzun menzilli balistik füzelere, gemilerden fırlatılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı etkin savunma sağlamaktadır'' diye konuştu.

9 SANİYEDE VURACAK

Radar tarafından algılanan füzenin özelliklerinin belirlendiğini ifade eden Yılmaz şu bilgileri verdi: "Sistem bilgisayarı, hangi bataryadaki füzelerin daha etkin sonuç sağlayacağını tespit ederek, ateşleme için seçim yapar. Füze ateşleme için 9 saniyeden daha kısa bir süre içerisinde hazırlanarak fırlatılır. Patriotlar hem uçaklara hem de balistik füzelere karşı kullanılabilmektedir. Bunların menzilleri tiplerine göre... Füzelere karşı 20 kilometre, uçaklara karşı 120 kilometredir. Bir diğer teknik ise füzelere karşı 36 kilometre, uçaklara karşı 65 kilometredir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.