Penturk Haber

FETÖ ihraç gözaltıları askerler, polisler ve memurlar...

GÜNDEM

HAVA KUVVETLERİ'NDE BÜYÜK OPERASYON

 TÜRKİYE genelindeki FETÖ gözaltıları sürüyor. Bugün yurdun bir çok yerinde asker, polis ve memurlara yönelik operasyonlar vardı. Bu operasyonlardan en dikkat çekici olanı Ankara merkezli 8 ilde hava kuvvetleri komutanlığına yönelik gerçekleştirildi. Ankara, Diyarbakır, Amasya ve Eskişehir'in de aralarında olduğu illerde düzenlenen operasyonlarda ikisi yarbay rütbesinde, biri filo komutanı 10 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin, Genelkurmay Başkanlığında çalıştığı öğrenildi. Diğer illerde gözaltına alınanların ifade işlemleri için Ankara'ya getirilecekleri bildirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 5 sivilin ise örgütte "abi" konumunda bulundukları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından sorumlu oldukları belirtildi.

KAYSERİ : POLİSLER GÖZALTINDA
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğünde görevliyken meslekten ihraç edilen, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları ve Kimse Yok Mu Derneğine yardımda bulundukları öne sürülen S.B, Ş.K, T.K, Y.E, M.S. ve M.A.T'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda S.B, Ş.K, T.K. ile Y.E. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.K, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 3 polisin emniyetteki işlemlerinin, firari 2 zanlıyı ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

SAMSUN : POLİSLER ADLİYEDE
Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 eski emniyet mensubu, adliyeye gönderildi. Gözaltındaki kişiler arasında daha önce meslekten ihraç edilen emniyet amirleri M.A, İ.A, T.T, komiser H.G, komiser yardımcısı A.Y, başpolis memurları O.K, D.A. ile polis memurları M.E, Y.D, N.B. ve E.İ bulunuyor.

KOCAELİ : POLİSLER VE MEMURLAR
ocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan, meslekten ihraç edilmiş 13 emniyet mensubu ile 8 eski kamu personeli, bir muhtar ve bir emekli emniyet müdürünün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.