Penturk Haber

Erdoğan'ın Köşk umudu Öcalan

GÜNDEM

Başbakan Erdoğan, 30 bin kişinin katiliyle siyasi müzakereyi de başlattı. Yalova ve Ağrı'da seçim kaybeden Başbakan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 oy oranını aşabilmek için İmralı'da yatan Bebek katiline sığındı.

 AKP, ku­tup­laş­ma ile gi­di­len se­çim­de yüz­de 50'yi ge­çe­me­di­ği­ni Ağ­rı ve Ya­lo­va se­çi­min­de gör­dü. İki il­de de AK­P'­nin kar­şı­sın­da güç­lü olan CHP ve BDP'­nin aday­la­rı baş­kan se­çil­.

 

Bebek katili talimat verdi, Jandarma değişiyordi. İk­ti­dar par­ti­si­nin al­dı­ğı bu iki il­de­ki ye­nil­gi, Başbakan Tayyip Er­do­ğa­n'­ın ağustos plan­ı­nı da et­ki­le­di. 30 Mart ve 1 Ha­zi­ra­n- ­da yüz­de 43-45 ban­dı­na otu­ran AKP, yüz­de 50'yi geç­mek için HDP'­nin 5-6 pu­anı­na göz dik­ti.

 

HDP'­li üç mil­let­ve­ki­li İm­ra­lı­'ya gi­de­rek te­rö­rist ba­şı Abdullah Öca­la­n'­la bu­luş­tu­lar. Öca­la­n'­ın me­saj­la­rı­nı açıklayan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Ön­der, hü­kü­met ile İm­ra­lı ara­sın­da sı­cak iliş­ki­ler yü­rü­dü­ğü­nü, 3 haf­ta için­de 'si­ya­si gö­rüş­me­le­r' ya­pı­la­ca­ğı­nı an­lat­tı.

 

Ön­der, Öca­la­n'­ın Köşk için, "Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi­ni sis­tem üze­rin­den tar­tış­mak­ta fay­da var. Bi­zim işi­miz ki­şi­le­ri de­ğil, sis­te­mi tar­tış­mak­tır. Üç il­kem var; kap­sa­yı­cı­lık, de­mok­ra­tik si­ya­se­te olan inanç, ba­rı­şı ge­liş­tir­me­" de­di­ği­ni ak­tar­dı. Teröristbaşı, görüşmede AKP'nin geç­miş­te sü­rek­li se­çim­le­ri ba­ha­ne ede­rek, adım at­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. "Hep bir se­çim ba­ha­ne­si ar­ka­sı­na sı­ğı­na­rak ge­cik­ti­ri­ci bir tu­tum be­nim­se­miş­ti­" di­yen te­rö­rist ba­şı, hü­kü­me­tin ge­cik­me­li ola­rak bu nok­ta­ya gel­me­si­nin "u­mut ve­ri­ci­" ol­du­ğu­nu kay­det­ti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.