Penturk Haber

Erdoğan'dan sürpriz BDP hamlesi

GÜNDEM

Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasayı referanduma götürmek için BDP ile birlikte hareket edebileceklerini açıkladı.
Erdoğan yeni anayasayı halkın önüne koymakta kararlı. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na Mart sonuna kadar süre veren Erdoğan,referandum şartı olan 330 için BDP'ye sıcak mesajlar yolluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya'yı kapsayan resmi gezisinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Bugün Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, o sohbetin ayrıntılarını yazdı. 

İşte Erdoğan'ın sürpriz anayasa çıkışı yaptığı o bölüm:

Uzlaşma Komisyonu'ndan sonuç çıkmazsa, liderlere çağrı düşünür müsünüz?

Onu sürekli yapıyorum zaten. Ne diyorum; diyorumki "Anayasayı değiştirme gücüne sahip olacağımız herhangi bir parti veya partilerle biz bunu parlamentoda yaparız." Biz bunu söylüyoruz. CHP kabul ederse yapabiliriz, MHP yaparsa kabul edebiliriz. Ama şu andaki görüntü öyle bir sinyal vermiyor.

Şu andaki Komisyon çalışmalarını daha da verimli hale getirmek için son bir şans tanımak adına böyle bir çağrınız olacak mı?

Bu işi yapanlar zatenüçer kişilik heyetler. Her şeye vukufiyeti olanlar onlar. Biz deMeclis Başkanı da böyle bir davet yapacak olsa diyeceğiz ki zaten siz bu arkadaşlarla yaptınız. Bizimle bir şey yapmanın da bir anlamı yok.

330 İÇİN MÜŞTEREK ADIM ATABİLİRİZ

Meclis aritmetiğini sayarken BDP ismini geçirmediniz. BDP de dahilmi bu çağrınız?

Şimdi BDP ile anayasal değişiklik yapmaya sayımız yetmiyor. Ama geçen gün söyledim, referandum noktasında yani 330'u yakalamak adına anlaşabilirsek onlarla da müşterek adım atabiliriz.

Haberin tamamını okumak için tıklayın
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.