Penturk Haber

Erdoğan: Bir müjde de Akdeniz'den bekliyoruz

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de doğal gaz rezervi bulunduğunu açıklamasının ardından benzer müjdeli haberi de Akdeniz'den beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de 320 metreküp doğal gaz rezervi keşfettiğini açıkladı.

Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını işaret eden Erdoğan, ''İnşallah benzer bir müjdeli haberi de Akdeniz'den bekliyoruz'' dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz'de bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Şu anda bakımda olan Kanuni'nin de yıl sonunda devreye girmesiyle Akdeniz'deki faaliyetlerimize hız vereceğiz. Keşifler için söylenen o güzel sözü sondaj faaliyetlerimize uyarlayarak tekrarlamak istiyorum, 'Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.' Evet, biz de arayacağız ve inşallah bulacağız. Sakarya Gaz Sahası'yla 'Bismillah.' dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Çünkü, 'Sakarya, saf çocuğu masum Anadolu'nun. Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun.' Biz bu yolun divanesiyiz. İnşallah burada da neticeye ulaşacağız.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.