Penturk Haber

Danıştay'ın Ayasofya kararı yarın bekleniyor

GÜNDEM

Ayasofya’nın yeniden cami olması için yapılan başvuruyu görüşen Danıştay’ın kararının olumlu olacağı yönünde bilgiler siyaset kulislerine ulaştı. Reuters'a konuşan AK Partili bir yetkili, “Cuma günü kararın çıkmasını bekliyoruz.” dedi.

Ayasofya’nın zincirlerini kırarak yeniden ibadete açılması için geri sayım başladı. 2 Temmuz’da yapılan duruşma sonrası kararını açıklamaya hazırlanan Danıştay’ın, 1934 tarihli kararı iptal ederek Ayasofya’ya yeniden cami statüsü kazandırması bekleniyor.

Reuters'a bilgi veren Türk yetkililer, Danıştay kararı ile Ayasofya'nın müze statüsünün kalkmasını ve ibadete açılmasını beklediklerini belirttiler.

“Karar büyük ihtimalle cuma günü çıkacak”

İsmi açıklanmayan Ak Partili yetkili, "Ayasofya'nın müze olmasını düzenleyen 1934 sayılı kararın iptali için açılan davada Danıştay'ın kararı henüz resmi olarak oluşmadı ve gelmedi. Kararın büyük ihtimalle cuma günü çıkması bekliyor. Bu yönde bir bilgi var. Kararın iptal yönünde olmasını bekliyoruz" dedi.

“Kararın iptal olmasını bekliyoruz”

Üst düzey başka bir yetkili ise, "Danıştay'ın henüz iptal kararı gelmedi. Kararın iptal olmasını bekliyoruz. Cuma günü kararın çıkmasını bekliyoruz, resmi tebligat kısa süre sonra da ulaşır. Şu anda gördüğümüz resmi bir karar yok. Cuma çıkacağı yönünde bilgimiz var ama olmasa da birkaç gün sonra gelecektir" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.