Penturk Haber

Cizre'de korkunç görüntü! 12 yaşındaki çocuk...

GÜNDEM

Cizre'de sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından Cizre'de yaşanan korkunç anlar gözler önüne serildi.

CİZRE'de Savaştan çıkmış bir kenti andıran ilçede dün sabah PKK’nın lastiğin içine yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesiyle 12 yaşındaki Y.Ş. bir el ve ayağını kaybetti. O anlara bölgede bulunan Habertürk ekibi tanıklık etti

9. gün süren sokağa çıkma yasağının ardından Cizre’nin kapıları dün açıldı. Yasağın kalkması ile çatışmalar nedeniyle harabeye dönen Cizre’deki durum ve sivillerin yaşadığı sıkıntılar da gözler önüne serildi. Savaştan çıkmış kent görünümünde olan ilçede birçok mahallede çok sayıda ev hasar görmüş durumda.

İlçede güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik kolu YDG-H arasında yaşanan çatışmalar sonucu Nur, Cudi ve Yafes mahallelerindeki evlerin büyük bölümü hasar görmüş durumda. Özellikle Nur mahallesinde bazı evlerin tamamen yıkıldığı görüldü. Zırhlı araç ve tankların sokaklara girmesini engellemek için barikat kurulduğu, bazı sokaklara ise el yapımı patlayıcılar yerleştirildiği de görülebiliyor.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK ELİNİ VE BACAĞINI KAYBETTİ!

Sokağa çıkma yasağının dün Sabah 07.00’den itibaren kaldırılması üzerine HDP heyeti ve gazeteciler de Cizre’ye girebildi. İlçede bulunan Habertürk ekibi ise dün sabah korkunç bir olaya tanıklık etti.

PKK’nın lastiğin içine yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesiyle 12 yaşındaki Y.Ş. bir el ve ayağını kaybetti. O anlara tanıklık eden Habertürk mubabirleri olayı şöyle aktardı:

"Sokakta, barikatın arkasında 10 metre önümüzde lastiğin içine yerleştirilen patlayıcının infilak etmesiyle irkildik. Gürültüyle bir çocuk havaya fırladı, çevreye şarapnel parçaları yayıldı. Yere düşen çocuk dumanlar arasında yardım istiyordu. Önümüzdekiler kaçmaya çalışırken bir kişi birden geri dönerek çocuğu kucağına aldı. Bir el ve ayağı parçalanan 12 yaşındaki Y.Ş. barikat nedeniyle kucaklarda ana caddeye taşındı. Otomobille Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Y.Ş. bir el ve ayağını kaybetti. Patlamada yaralanan Nalin Dadak da yakınları tarafından hastaneye kaldrıldı."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.