Penturk Haber

BBP'den ittifak iddialarına en net cevap

GÜNDEM

2015 genel seçimleri öncesi seçmende heyecan yaratan büyük birleşme ile alakalı BBP'den önemli bir açıklama geldi. BBP-MHP-Saadet Partisi ittifakı ile ilgili BBP kanadından 'Biz büyük buluşma için hazırız' mesajı geldi.

 BBP (Büyük Birlik Partisi) 2015 Genel Seçimleri Avrupa Milletvekili aday adayları listesi açıklandı. Bu açıklama sırasında yapılan açıklama ise BBP-Saadet Partisi ve MHP ittifakı için ilk sinyal olarak kayıtlara geçti.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, 2015 seçimlerine Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak yapacaklarına yönelik iddialara ilişkin, "Büyük buluşmanın olacağını düşünüyorum. Resmi görüşmelerimiz yok ama bu büyük buluşmayı millet istiyor. Biz büyük buluşma için hazırız" dedi.

Gürhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye bir kaos ortamı içerisinde. Ülkemiz bölünme noktasına getirilmiş, ülkenin ekonomik anlamda 2015 seçimlerinden sonra bir çöküntü yaşayacağı uzmanlar tarafında tespit edilmiş. Ülkemizin bu durumda olmasından hiç kimse memnun değil. Ben bütün vatanseverlere, bizim yanımızda olmuş ve sonradan kırgınlık yaşamış, herhangi bir sebeple bizlerin yanından ayrılmış bütün arkadaşların Türkiye'nin daha ileriye götürülmesi adına "büyük buluşmada" yer almasında yarar görüyorum."

HENÜZ RESMİ GÖRÜŞME YOK AMA... 


Seçimlerde ittifak yapılması konusunda henüz resmi bir görüşme yapılmadığına dikkati çeken Gürhan, şunları kaydetti:

"Eğer BBP'de büyük bir buluşmayı sağlayabilirsek, bu ülkemizin menfaatleri açısından, ülkemizin kurtuluşu açısından, camimizin, ezanımızın, bayrağımızın kurtuluşu açısından çok önemli. Bu nedenle büyük buluşmanın olacağını düşünüyorum. Resmi görüşmelerimiz yok ama bu büyük buluşmayı millet istiyor. Biz büyük buluşma için hazırız."

Türkiye'de siyasi partilerin her zaman, her türlü görüşmeyi yapabileceğini belirten Gürhan, "Vatanını, milletini seven herkes büyük buluşmanın içinde olabilir, ancak bölücüler hariç" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.