Penturk Haber

Başbakan Dubai gezisi öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı

GÜNDEM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dubai gezisi öncesi gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin İmralı ziyaretine ilişkin, ''BDP heyeti döndükten sonra aralarında neler geçmiş, ne gibi mesajlar alınmış veya verilmiş bunu daha sonra öğreneceğiz. Şu anda bu konuda bir şey söylemem mümkün değil. Ama bizim sürece ilişkin sürekli verdiğimiz mesaj nedir? Silahların bırakılmasıdır. Silahların bırakılmasıyla birlikte ülkemizdeki bu örgüte, terör örgütüne mensup insanların özellikle ülkemizi terk etmeleridir. Ülkemizi terk etmelerine yönelik de bu konuda daha önce yaşanmış bazı talihsiz gelişmelerin yaşanmaması için de tedbirlerimizi alırız, dedik. Bunları söyledik. Temenni ederim ki, bu istikamette bu adımlar atılır. Bütün ülkeyi dolaşıyoruz. Halkın beklentileri istikametinde, refahın, huzurun beklentisi var her yerde... Bunu da böylece aklı selim sahibi her insanın elde etmesi yolunda taşın altına hep birlikte elimizi, vücudumuzu koymalıyız ve bu neticeyi almalıyız'' dedi.
Sayın Merkel'in ziyaretine değinen Erdoğan, Merkel önce Türkiye'yi AB'ye tam üye olmaya sıcak bakmıyordu. Ama şimdi Fransa ve Almanya'nın tavrı değişti.

İrlanda dönem başkanlığında bu süreç daha da gelieşecek. Savaşın olduğu yerde endişe taşımamamak mümkün değil. Suriye'de 2 milyon insan göçmen durumunda. 70 bin kişi hayatını kaybetti. Bizde mülteci sayısı 250 bini geçti. 

Biz Türkiye olarak en fazla zararda olan ülkeyiz. Biz bütün tedbirimizi aldık. Biz Suriye halkının özgürlük mücadelesinde yanındayız. Ordaki rejimi de kabul etmiyoruz. Biz mazlum halkın yanında olmaya devam edeceğiz.

İptal edilen Otoyol ihalesi hakkında konuşan Erdoğan;

Değerli arkadaşlar bu tür özelleştirmede noktasındaki birçok kurum ve kuruluşların ekonomide kullanılan asetler önemli. Biz bu rakamın çok üstünde bir rakam bekliyorduk. Ama verilen rakam beklediğimizin çok altında kaldı.

Şimdi başka çalışmalar yapıyoruz. Bu özelleştirmeyi halka açabiliriz. Bu adımı da atabiliriz.

Demirtaş'ın Başbakan bu süreçte anket yaptırmayı bıraksın sözüne ise Demirtaş'ı acemilikle nitelendirdi.

Anketler hakkındaki bilgiyi verdik. Sayın Demirtaş daha siyasetin acemisidir. Anketleri yaptırmayan bir parti durumunu göremez.

Demirtaş eksiklerini görmek istiyorsa anket yaptırsın. Halk onu nasıl görüyor onu öğrensin. Elinde silah olanlara değil kalem olanlara bu işi yaptırsın.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.