Penturk Haber

Babacan, Rusya'da gözdağı verdi!

GÜNDEM

Başbakan Yardımcısı Babacan reyting kuruluşlarına Moskova'dan gözdağı verdi.

 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , ülkelerin kredi notlarını belirleyen 3-4 reyting kuruluşunun dünyada oluşan oligopolik yapısının değişmesi gerektiğini belirtti. 
G-20 Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere Moskova'da bulunan Babacan , ülkelerin, uluslararası reyting kuruluşları hakkındaki şikayetlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Şu andaki oligopolik yapı doğru değil ve mutlaka değişmeli" cevabını verdi.

Kredi ajanslarının verdikleri reyting nedeniyle sorgulanmaya başlandıkları ve zarara uğradıkları gerekçesiyle birçok ülke yatırımcılarının bu kuruluşlar aleyhinde tazminat davaları açtıklarını hatırlatan Babacan , piyasada, bu kurumların yerlerinin yeniden belirlenmesi gerektiğini vurguladı. 

Babacan, bu konuda G-20'nin direktifleri doğrultusunda uzmanlar tarafından hangi mekanizmaların üretilebileceği yönünde çalışmaların yapıldığını kaydetti.
 

Gelişmekte olan ülkelerin, Uluslararası Para Fonu (IMF) yönetiminde daha çok söz hakkı almalarına karşılık fona 5 milyar dolarlık borç verilmesi konusunda ise Babacan, "Bazı ülkelerin bu tür talepleri oldu. Türkiye olarak o tür bir bağlantıda bulunmadık. Küresel kriz döneminde işi yokuşa sürmek doğru değil. Eğer küresel ekonomi gemisinde beraber gidiyorsak herkesin dikkat etmesi gerekir" değerlendirmesini yaptı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.