Penturk Haber

Aytunç Altındal: Papa 33 milyar doları alıp öyle gitti

GÜNDEM

Aytunç Altındal, Katolik Hıristiyanların dini lideri Papa 16. Benedict’in istifasının sürpriz olmadığını belirtti

 Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, Habertürk televizyonunda katıldığı "Öteki Gündem" adlı programda Hıristiyanların ruhani lideri Papa 16. Benedict'in istifasını değerlendirdi. Papaların geçmişteki ve şimdiki statülerinin farklı olduğunu belirten Altındal, "İstifa kavramını iyi anlamak lazım bugünkü papaların iki şapkası var. Birinci şapkası Katolik aleminin ruhani lideri olmak ikinci şapkası ise Vatikan devletinin Başkanı olmak. Vatikan devleti başkanlığından istifa ediyor ruhani liderlikten çekiliyor. Papaların geçmişte statüleri farklıydı bugünkü statüleri farklı. Papa 1870'den bu yana İnfallibility diyebilinen yasaya tabi. İnfallibility papaların yalan söyleyemeyecekleri ve yalan dahi beyanında bulanamayacakları anlamına geliyor. 1870 yılı öncesindeki papalar için böyle bir durum yok. Dolayısıyla papalar dokunulmazlıkları olan kişilerdir. Papalar hem yalan söylemek zorunda hem de söylenene yalanları örtbas etmek zorunda kaldılar" dedi. "İSTİFASINA HİÇBİR ŞEKİLDE ŞAŞIRMADIM"

Papa Benedict'in seçildiği zaman yazdığı kitabında "5 ile 8 yıl arasında Benedict'in görevden çekileceğini veya öleceğini" belirttiğini ifade eden Altındal şunları söyledi;

"Papa seçildiği zaman yazdığım bir kitabım var. Orada da anlattım Venedik adını aldığına göre bu geçiş Papası olmaya aday ve 5ile 8 yıl arasında bu adam çekilir veya ölür. Hiçbir şekilde şaşırmadım çünkü tam 8'nci yılında adam çekiliyorum dedi."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.