Penturk Haber

Afrin operasyonunda neler oluyor? İşte sıcak gelişmeler!

GÜNDEM

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce Afrin bölgesindeki terör hedeflerine yönelik olarak başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda sıcak saatler yaşanıyor...

 Tanklar Afrin'e geçti... Uçaklar Afrin'deki PKK/PYD ve IŞİD hedeflerini vurmaya devam ediyor... Obüsler terör hedeflerini vurmaya devam ediyor... 90 bin camide bu sabah namazından sonra Fetih sureleri okundu, Mehmetçik için zafer duaları edildi. Köşeye sıkışan PKK/PYD'ye yardım eli Esed rejiinden uzandı, Güney'deki tüm yollar PKK'lıların kullanımına açıldı. Başbakan Binali Yıldırım, ilk kara birliğinin saat 11.05'te Afrin'e girdiğini duyurdu. Savaş uçakları havadan, topçular da karadan Afrin'deki hedefleri vurmaya devam ediyor... Mehmetçik Afrin'e doğru 5 kilometre girdi. Öso ise son dakika bilgisi olarak Şankal Köyü'nü PKK'dan geri aldıklarını duyurdu... İşte saat saat Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda yaşananlar...

14:10... PKK'NIN ELİNDEN İLK KÖY ALINDI: Afrin'de kara harekatı devam ediyor. Türk askeri 11.05'te sınırı geçti. Operasyona katılan ÖSO güçleri, terör örgütü PKK/PYD elinden ilk köyün alındığını duyurdu. Türk askeri Afrin toprakları içerisinde ilerliyor. Şu ana kadar terörist unsurlarla bir çatışma yaşanmadı. Teröristlerin köy ve kasabalara çekildiği bilgisi geliyor. ÖSO, Şankal Köyü'nü terör örgütü PKK-PYD'den aldıklarını duyurdu.


12.55... F-16'LAR YENİDEN HAVALANDI: Diyarbakır'dan çok sayıda bomba yüklü F-16 havalandı, 8'inci Ana Jet Üssü'nde kırmızı alarm var. NATO bünyesinde Kahramanmaraş'ta konuşlu İtalya Hava Savunma Sistemi, Suriye'den gelebilecek olası hava saldırılarına karşı aktif halde hazır bekletiliyor. Sistemin, 360 derece radar sistemi sayesinde bin kilometre uzaklıktan yapılan füze saldırılarına karşı harekete geçme özelliği bulunuyor.

12:40... TÜRK ASKERİ 5 KİLOMETRE İÇERDE: Anadolu Ajansı, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçlerinin Afrin'e doğru yaklaşık 5 kilometre ilerlediğnii bildiriyor. İhlas Haber Ajansı ise, sınırdaki birliklerin YPG'li teröristlerin kurduğu sınır karokallarını vurduğunu ve top seslerinin Kilis köylerinden duyulduğunu belirtiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.