Penturk Haber

3 PKK'lının cenazesi Diyarbakır'da

GÜNDEM

3 PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri Diyarbakır'da..

 Paris'te suikast sonucu hayatını kaybeden 3 PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez Diyarbakır'da uğurlanıyor. Cenazeler, yüzbinlerle beraber törenin yapılacağı Batıkent Meydanı'na ulaştı.
SİYAH GİYDİLER, BEYAZ TÜLBENT TAKTILAR

Diyarbakır'da cenaze törenine katılanların siyah giyinmesi ve beyaz tülbent takması dikkat çekti. Cansız, Doğan ve Fidan'ın fotoğraflarının bulunduğu"Savaşan özgürleşir, özgürleşen güzelleşir, güzelleşen sevilir" pankartı açıldı. "Hepimiz Sakine'yiz", "Hepimiz Leyla'yız", "Hepimiz Fidan'ız" dövizleri taşındı.

BDP TAM KADRO ALANDA

DTK Eşbaşkanları Aysel Tuğluk, Ahmet Türk, BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, tüm BDP'li milletvekilleri, HDK, HDP, çok sayıda demokratik kitle örgütü,Türkiye ve yurtdışından gelen sol parti temsilcileri, aydın ve gazeteciler de törenin yapıldığı alanda.

KADINLAR OMUZLADI

Sözde PKK bayraklarına sarılı tabutlar kadın ların omuzunda hazırlananplatformlara konuldu. Kadınlar, tabutların etrafında çember oluşturdu. Yüzbinlerce kişi hep bir ağızdan "Şehîd namirin" ve "Güneşin yoldaşları ölümsüzdür" sloganları attı.

POLİS YOK, GÜVENLİK BDP'LİLERDE

Herhangi bir provokasyon olmasın diye polisin hiçbir güvenlik önlemi almadığı görüldü. Güvenliği BDP'liler sağlıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.