Penturk Haber
2013-06-04 05:26:30

EYLEME ÇIKMADAN EYLEM ARKADAŞINI İYİ SEÇ !

Yıldıray ÇİÇEK

04 Haziran 2013, 05:26

 Eğer bir gösteri de ,eylemde halkın malı yağmalanıyor, halkın vergileriyle oluşan devlet malı yakılıyor- yıkılıyorsa , halk yalan haber ve propagandalarla yönlendirilmeye çalışılıyorsa, devlet-millet çatışmasının temeli hazırlanıyorsa, eli kanlı terörist elçileri o eylemlerde boy gösteriyorsa , bölücü örgüt paçavraları sallanıyorsa orada herkesin dikkatli ve şuurlu hareket etmesi gerekiyor.

Hz. Ali ne güzel söylemiş "Yola düşmeden arkadaşı, eve girmeden de komşuyu sor." diye…

Taksim'de başlayan haklı bir davanın haksızlığa düşmesi için elinden geleni yapanlar yine AKP'yi güçlendirecek ve Türkiye'yi bir iç çatışmaya götürecek adımlar atmaktadır. Ağaç ve yeşilliğin konu olduğu bir dava da PKK'lı soytarıların ne işi vardır? Kundaktaki bebekleri bile gözünü kırpmadan kurşuna dizen , ağızlarından ve gözlerinden kan akan terör yandaşlarının, temsilcilerinin 'ağaç şefkati ve merhameti göstermesinin' bir inandırıcılığı var mıdır?

AKP'nin İmralı ve Kandil'de elçi olarak kullandığı BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in eylemlerde ilk poz veren olması ise olayların başlangıç noktasında düşünülmesi gereken bir durumdur. İmralı'da Öcalan denen alçağın, Kandil'de Murat Karayılan denen kahpenin elini sıkmış, onlardan talimat almış birinin ve AKP onaylı teröristler arasında elçi seçilmiş birisi AKP karşısında sizce Gezi Parkı'nda ağaçları mı koruyor?

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Dün barış, çözüm projelerinin mimarı olarak topluma lanse edilen ve Abdullah Öcalan denen cani ile devlet arasındaki görüşmeleri sağlayan daha sonra müzakere sürecinin iki ayaklı postacıları olan bazı milletvekillerinin Gezi Parkı'nda eylemlerin içerisinde başrol oynaması düşündürücüdür. Demek ki barış, çözüm projelerine katkı sağlayanlar burada da başrol oynamaya gayret göstermektedir, AKP-PKK-BDP ve bazı marjinal gruplar işbirliği içerisinde bir davranış ortaya koymaktadır." Şeklindeki tespiti de bu yönde olmuştur.

Bu türlerin varlığı, samimi bir şekilde çevre ve yeşillik eylemleri yapan insanları gölgelemiştir. Ortalığı savaş alanına çeviren, polis ve vatandaşların araçlarını yakan , esnafın dükkanını yağmalayan ve camlarını kıran kişiler samimi çevre protestocuların tavrını da lekelemiştir.

Türkiye genelinde yaşanan olaylar göstermiştir ki , AKP tek başına bir iktidar değil sadece bir (hiç)miş… AKP'nin acizliği ,basiretsizliği ve yönetim zafiyeti AKP'nin artık bu ülkede bittiğinin fotoğrafıdır.

AKP için yıllardır söylediğimiz Türkiye'yi Türk milleti adına değil ,başka ülkeler adına yönetmesinin somut halini bu acizlik fotoğrafında gördük. AKP iktidarının organize ettiği ve emir verdiği polislerin vatandaşa gösterdiği şiddet ,bu eylemleri gölgelemek ve lekelemek isteyenlere fırsat vermiştir.

Türkiye'de artık bir AKP ve Recep Tayyip Erdoğan nefreti oluşmuştur. Bu nefrette gün geçtikçe artmaktadır. Taksim merkezli Türkiye genelinde yapılan eylemleri bazıları gölgelese de ,birçok insanı da harekete geçiren bu nefret olmuştur. Fakat haklı davalarda ,haklı eylemlerde herkes yol arkadaşını çok iyi seçmelidir. Aksi halde bir soytarının bir pozu bile haklı eylemleri sorgulatır.

Türk milleti AKP karşısında her haklı davada tek yumruk olmalı ve haklı davalarında poz veren bölücü soytarılara dikkat etmelidir. Sade vatandaş ile tecrübeli örgüt yandaşlarının yan yana geldiği yerde zafer kazanılması mümkün değildir.

AKP defolup gitmelidir. Bu da AKP'ye oy vermiş vatandaşların bile alkışladığı eylemlerle gerçekleşecektir. Uyanış ve ayağa kalkış Türk milletinin herkesimi kapsamalı ve ortalığı yakmadan-yıkmadan ilk seçimlerde olmalıdır.

AKP'de zaten son nefesini vermek üzeredir. Türk milleti için hayırlı-uğurlu olsun…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.