Penturk Haber

TÜSİAD'da artık Kürt de var muhafazakar da

EKONOMİ

TÜSİAD böylesini bugüne kadar görmedi. Patronlar kulübünde Anadolu açılımı var.

 Elitler kulübü olarak kabul edilen ve Türkiye'nin kalburüstü patronlarının yönetimini üstlendiği TÜSİAD'da bugüne kadar görülmemiş bir Anadolu açılımı yaşanıyor. Muharrem Yılmaz'ın yeni yönetimemuhafazakar ve Kürt kökenli işadamlarını da aldığı dikkati çekiyor. Yönetimde Boydak ve Kadooğlu gibi Anadolu'da farklı ses tonuyla konuşan işadamları da yer alacak. ANADOLU İŞADAMLARIYLA SERMAYE AÇILIMI

TÜSİAD'ın müstakbel başkanı Muharrem Yılmaz'ın listesi bugün TÜSİAD Genel Kurulu'nda oylanıyor. Yeni yönetim kurulu listesinde kadın üye sayısı ikiye inerken Yılmaz, Memduh Boydak ve Tarkan Kadooğlu gibi Anadolulu işadamlarıyla yeni bir sermaye açılımı yapacak. Aldo Kaslowski'nin oğlu Simone Kaslowski de yönetimdeki bir başka renk olacak.

ELİTLER KULÜBÜNÜN YENİ İMAJI

Yeni yönetim listesi dün belli olurken, listeyi değerlendiren iş dünyası, "Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yönetiminde Anadolu sermayesi dönüşümü yaşanıyor. Elitler kulübü olarak bilinen ve bazı kesimler tarafından tepki çeken TÜSİAD da farklı bir imaj sergilemek için bugün yola çıkıyor"değerlendirmesi yaptılar.

TÜSİAD'ın bugün düzenlenecek 43. Genel Kurul toplantısında patronlar kulübünün Yönetim Kurulu, Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı üyeleri seçilecek.

KAYSERİ'DEN DE VAR ŞIRNAK DA

TÜSİAD'ın tek başkan adayı olan Sütaş'ın patronu Muharrem Yılmaz'ın yönetim kurulu adayları da dernekte yeni bir dönemin başlayacağına işaret ediyor. Kendisi de Bursalı olan ve süt-süt ürünleriyle 1.5 milyar liralık ciroya ulaşan Yılmaz, yönetim için Kayseri'den Memduh Boydak ve Güneydoğu Anadolu'dan Tarkan Kadooğlu gibi isimleri aday gösterdi. Bunun yanı sıra Yılmaz, kadrosuna KütahyalıGüral Ailesi'nde cam ve turizm işinde büyüyen kanadını temsil eden Esin Güral Argat ile Egeli tekstilci Sedat Şükrü Ünlütürk'ü ekledi.

Başkanlığı Ümit Boyner'den devralacak olan Muharrem Yılmaz'ın listesindeki 6 yeni adaydan biri de uzun yıllar TÜSİAD'ın Uluslararası Başkanlık görevini yapan ve şimdilerde Onursal Başkan olan Aldo Kaslowski'nin oğlu Simone Kaslowski. 1995 yılında Organik Kimya'nın CEO'su olan Kaslowski, şirketi bugünkü konumuna getiren isim oldu.

İŞTE MUHARREM YILMAZ'IN İLK 11'İ

- Cansen Başaran Symes

- Tayfun Bayazıt

- Memduh Boydak (Yeni)

- Osman F. Boyner (Yeni)

- Cenk Çimen

- Haluk Dinçer

- Esin Güral Argat (Yeni)

- Tarkan Kadooğlu (Yeni)

- Simone Kaslowski (Yeni)

- Sedat Şükrü Ünlütürk (Yeni)

- Volkan Vural

TÜSİAD'IN İLK KÜRT İŞADAMI

TARKAN KADOOĞLU: TÜSİAD'ın yedek üye listesinden asil üye adaylığına çıkan Cizreli Tarkan Kadooğlu, yönetim kuruluna girecek ilk Kürt işadamı olacak.Anadolu'da güçlenen akaryakıt şirketi Kadoil'in Başkanı Kadooğlu, aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri (DOGÜNSİFED) Başkanı.

ESİN GÜRAL ARGAT: Kütahyalı Güral Ailesi'nin Gürallar ArtCraft, Yapı, Turizm, Enerji, Makine ve Kiremit şirketlerinin Başkanvekilliğini yürütüyor. Kadınların her alanda lider olarak yer almasını sağlamak için Türkiye İş Kadınları Derneği'nde(TİKAD) de görev üstleniyor.

MEMDUH BOYDAK: Kayserili işadamı Memduh Boydak, bünyesinde İstikbal Mobilya'nın da bulunduğu Boydak Holding'in CEO'su. Boydak, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Japonya Kayseri Fahri Başkonsolosu'nu da yürütürken TÜSİAD'ın Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesiydi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.