Penturk Haber

Suriyeli sığınmacıların maliyeti 4,5 milyar dolar

EKONOMİ

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe görüşmelerinde sorulan bir soru üzerine, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye maliyetinin 4,5 milyar dolar olduğunu bildirdi. Bakan Şimşek, bu rakamın 2 milyar 315 milyon 629 bininin bütçeden karşılandığını söyledi.

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin 2015 yılı bütçesinin geneli üzerindeki soru ve eleştirilerine cevap verdi.

Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı hazırlanırken ilgili kesimlerle görüşülmediği eleştirisinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Şimşek, konuyla ilgili tüm kesimlerle görüşme yapıldığını ifade etti.

 

Vergi sisteminde birtakım sorunların olduğunu, zaten bunun için çalışmalar yaptıklarını anlatan Şimşek, 10-12 yıllık dönemde vergi sisteminde büyük bir tahribatın olduğuna ilişkin eleştirilere ise katılmadığını söyledi.

Şimşek, "Kenan Evren bile daha insaflıydı" eleştirisi üzerine ise o dönemle bu dönemin arasında önemli farklar olduğunu, dolayısıyla iki dönemin karşılaştırılabilir olmadığını kaydetti.

 
 
 "SURİYE'DEN GELEN GÖÇMENLERE BÜTÇEDEN 2,3 MİLYAR LİRA HARCANDI" 
 
Suriye'den gelen göçmenlerin maliyetinin sorulması üzerine de Şimşek, "Bugüne kadar bütçeden 2 milyar 315 milyon 629 bin 152 lira harcanmış. Şimdi diyeceksiniz ki, 'Bazı rakamlar zikrediliyor, buradaki fark ne?'Birleşmiş
Milletler'in bir standardı var. Çünkü bu konudaki harcamayı sadece bütçeden yapmıyoruz. Mahalli idarelerin çabaları var, başka ayni yardımlar var. Bizdeki rakam en son 4,5 milyar dolar" ifadesini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.