Penturk Haber

Dünya piyasaları FED'in faiz kararına kilitlendi

EKONOMİ

Piyasalar, Amerika Merkez Bankası FED'in bugün açıklayacağı faiz kararını bekliyor. Küresel piyasada artış gösteren enflasyon sebebiyle bankanın faizi büyük miktarda artırması tahmin ediliyor.

Bugün dünya piyasaları FED'in faiz kararına kilitlendi. Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını duyuracak. Beklentiler 50 ve 75 bazlık bir faiz artışı yönünde.

Piyasalar, Amerika Merkez Bankası FED'in bugün açıklayacağı faiz kararını bekliyor. Küresel piyasada artış gösteren enflasyon sebebiyle bankanın faizi büyük miktarda artırması tahmin edliyor.

75 baz puanlık bir faiz artışı konuşuluyor

Amerika'da enflasyon kararı açıklanana kadar 50 baz puanlık bir artış beklentisi olduğunu anımsatan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çetinkaya, "Enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesine bağlı olarak 75 baz puanlık bir faiz artışı konuşulmaya başlandı."

FED'in kararının bir diğer etkisi emtia fiyatları üzerinde. Kararla petrol ve altın fiyatlarında yön belli olacak. FED Başkanı Jerome Powel'ın yapacağı açıklama yakından takip ediliyor.

Altın yukarı yönde hareket edebilir

Küresel piyasalar açısından dolara ulaşma maliyetinin ciddi olarak artacağını söyleyen Prof. Dr. Çetinkaya, "Likiditeye ulaşma maliyetleri artacak.

Rusya-Ukrayna krizinin devam etmesi FED'in ve ESB'nin alacağı kararın net bir şekilde belli olmamasına bağlı olarak altındaki hareketin de yukarı yönlü olabilme ihtimalinin güçlü olduğunu söyleyebilirim."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.