Penturk Haber

275 BİN ME­MU­R MAĞ­DUR

EKONOMİ

275 bin sağ­lık ça­lı­şa­nı­nı yıl­lık 525 li­ra pro­mos­yon­dan et­ti. Ça­lı­şan­lar yıl­lık bin li­ra ye­ri­ne 475 li­ra pro­mos­yon ala­cak.

 275 bin sağ­lık ça­lı­şa­nı­na ma­aş pro­mos­yo­nu için Zi­ra­at Ban­ka­sı ile 5 yıl­lık 2 bin 375 Türk Li­ra­sı­’na an­la­şan Me­mur Se­n’­e tep­ki gel­di. Sağ­lık ça­lı­şa­nı­na da­ha yük­sek ma­aş pro­mos­yo­nu ve­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ne dik­kat çe­ken Türk Sağ­lık-Sen, “Ma­aş zam­mın­dan son­ra pro­mos­yon­da da me­mu­ru dü­şük üc­re­te mah­kum et­ti­ni­z” eleş­ti­ri­sin­de bu­lun­du.

Hü­kü­me­te ya­kın­lı­ğıy­la eleş­ti­ri­len Me­mur-Se­n’­e bağ­lı Sağ­lık-Sen'in yap­tı­ğı pro­mos­yon an­laş­ma­sın­da ka­mu ça­lı­şan­la­rı­nı ko­ru­ma­dı­ğı ra­kam­la­ra da yan­sı­dı. Kay­se­ri Er­ci­yes Üni­ver­si­te­sin­de yet­ki­li Türk Eği­tim-Sen ve Türk Sağ­lık-Sen şu­be­le­ri, 4 bin 651 per­so­nelin yıl­lık 783 li­ra­lık pro­mos­yon al­ma­sı­nı sağ­la­dı. Ban­ka­ya ya­tı­rı­lan ma­aş­lar ne­de­niy­le 3 yıl­lı­ğı­na tek se­fer­de 2 bin 350 li­ra öde­ne­cek.

Sağ­lık-Sen ise ka­mu ban­ka­sı Zi­ra­at ile 275 bin ça­lı­şan için yıl­lık 475 li­ra, 5 tak­sit ha­lin­de top­lam­da 2 bin 375 li­ra al­ma­sı için im­za at­tı. Türk Sağ­lık Sen Baş­ka­nı Ön­der Kah­ve­ci bu he­sap­la­ma­la­ra gö­re sağ­lık ça­lı­şa­nı­na yıl­lık bin li­ra pro­mos­yon ve­ril­me­si ge­rek­ti­ği­nin al­tı­nı çiz­di.

Sağ­lık-Se­n’­in me­mur adı­na at­tı­ğı im­za­nın bir re­za­let ol­du­ğu­nu ifa­de eden Kah­ve­ci, "Çün­kü pro­mos­yon an­laş­ma­sın­da ki­şi sa­yı­sı ne ka­dar ar­tar­sa ça­lı­şa­nın ala­ca­ğı pa­ra­da o öl­çü­de art­mak­ta­dır. Top­lu söz­leş­me­de ol­du­ğu gi­bi pro­mos­yon iha­le­sin­de de fe­la­ke­te, re­za­le­te ne­den ol­muş­lar ve ça­lı­şa­nın hak­kı­nı yi­ne çar­çur ede­rek iha­net et­miş­ler­dir. Ba­kan­la pin­pon oy­na­ma­yı, ma­kam oda­la­rın­da çay iç­me­yi sen­di­ka­cı­lık zan­ne­di­yor­la­r” de­di.

Me­mur-Sen 2014’te me­mur ma­aş­la­rı için hü­kü­me­tin ilk tek­li­fin­den da­ha dü­şük olan sey­ya­nen 123 li­ra­yı ye­ter­li bu­lup im­za ata­rak 3 mil­yo­nu aşan me­mu­ru enf­las­yon kar­şı­sın­da ez­dirmiş­ti


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.