Penturk Haber

SBS kalkıyor dershaneler kapanıyor

EĞİTİM

Televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS sisteminin kalkacağını ve dershanelerin de kapanacağını açıkladı.

 Bakan Nabi Avcı, televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirleriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nabi Avcı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek yıl Seviye Belirleme Sınavı’nın ( SBS ) yapılmayacağını söyleyen Nabi Avcı, dershanelerin de kapatılacağını duyurdu.

Velilerin dershanelere kayıt konusunda acele etmemelerini tavsiye eden Bakan Nabi Avcı, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin, resmi okullarda velilerin yüzde 51'inin tercihi halinde serbest kıyafeti seçebileceklerini, bu konudaki yönetmeliğin yakında çıkacağını açıkladı.

Milli eğitim müdürlüklerinin Gezi Parkı eylemlerine katılan öğretmen ve öğrenciler için listeler oluşturduğu iddialarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakanlığın böyle bir talimat vermesine gerek bulunmadığını, yöneticilerin yasaların kendilerine emrettiği görevi yerine getirmek zorunda olduğunu belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.