Penturk Haber

Şam'da Rus elçiliği yakınında patlama

DÜNYA

Şam'da bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 31 sivil hayatını kaybetti.

 Suriye'nin başkenti Şam'ın Mezra Mahallesi çok büyük bir patlamayla sarsıldı. Patlayıcı yerleştirilmiş bir araçla düzenlendiği bildirilen saldırıda 31 sivil ölürken, Rusya'nın Şam Büyükelçiliği de ağır hasar gördü. Kanlı saldırıda 17 aracın içindeki insanlarla birlikte yandığı belirtildi. 31 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suriye devlet televizyonu, kentin Mezra'a bölgesindeki Abdullah BinZübeyir Okulu ile Haresta ve Duma minibüs durakları yakınında bombayüklü aracın infilak etmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 31 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.



40 ARAÇTA DA HASAR MEYDANA GELDİ

Saldırıda iki binanın tamamen yıkıldığını belirten televizyon kanalı, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının sevk edildiğini kaydederek, patlama bölgesinde 17 aracın içindekilerle beraber yandığını ve 40 araçta da hasarın oluştuğunu aktardı.

Patlamada büyük maddi hasarın meydana geldiğini vurgulayan Suriye devlet televizyonu, patlamayı "terör" gruplarının gerçekleştiğini belirtti.

Bölgedeki görgü tanıkları, Mezra bölgesindeki ilk patlamanın ardındandaha sonra 3 patlamanın daha meydana geldiğini ve bölgedeki tüm yollarıntrafiğe kapatıldığını dile getirdi.

Patlama bölgesine yakın yerler arasında Rusya Büyükelçiliği ve Hayat Hastanesi ile Baas Partisi şubesi bulunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.