Penturk Haber

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov apar topar Türkiye'ye geliyor

DÜNYA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaşanan gıda krizinin bir an önce çözümü için görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye ziyarete geliyor.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; yaşanan tahıl krizi, Suriye ve Rusya-Ukrayna Savaşı konularını görüşmek üzere Ankara'ya gelecek.

Sergey Lavrov ilk önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile hemen arkasından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesi bekleniyor.

ZİYARET 7 HAZİRAN 2022 ÇEKİLDİ

Bakan Sergey Lavrov'un ziyareti öne çekildi. Yarın Türkiye'de olması bekleniyor. Ziyaretin öne çekilmesinin sebebin Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştireceği yeni harekat olduğu söylendi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu bugün "Dost ve Kardeş Ülkelerle Diplomatik İlişkilerin 30. Yılı Resepsiyonu"nda yaptığı açıklamada, gıda krizinin çözümü için yoğun çaba sarf ettiklerinin altını bir kez daha çizerek, "Bu konuda Birleşmiş Milletler, Ukrayna, Rusya ile temastayız.

Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir heyetle beraber bu konuları görüşmek için Ankara'ya geliyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile sürekli temas içerisindeyiz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.