Penturk Haber

Gazze mezarlığa döndü

DÜNYA

Yaralıların çok fazla olması nedeniyle Gazze'deki hastaneler tamamen dolmuş durumda. Ameliyat edilen hastalar, tam iyileşmeden taburcu ediliyor ki, yerine başka yaralılar alınabilsin. Elektrik, su yok, salgın tehlikesi var.İsrail'in saldırıları ve ablukadan dolayı Gazze halkı, bölgeyi terk edemiyor. Gazze mezarlığa dönmüş durumda, her taraf ceset dolu. Ölü sayısı ise bin 600'ü aştı.

 Dünya sessiz kalırken İsrail, katliamlarını sürdürüyor. Gazze mezarlığa döndü. Her taraf ceset dolu. Yaralıların çok fazla olması nedeniyle Gazze'deki hastaneler tamamen dolmuş durumda. Ameliyat edilen hastalar, tam iyileşmeden taburcu ediliyor ki, yerine başka yaralılar alınabilsin. Elektrik, su yok, salgın tehlikesi var.

Gazze halkı, ablukadan dolayı bölgeyi terk edemiyor. Aynı sorunu bölgede, halkın acısını dindirmek üzere çalışmalar yapan yardım kuruluşları da yaşıyor.

 

BİN 650 ÖLÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, dün şafak vaktinden itibaren Refah kentine düzenlenen hava saldırılarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kudra İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının bin 650'ye yükseldiği bildirdi.

İsrail'in düzenlediği kara, hava ve deniz saldırılarında, 4 bin 374'ü kullanılamaz hale gelen 30 bin 50 ev hasar gördü, 5 bin 238 ev ise tamamen yıkıldı. Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

 

 İSLAM ÜNİVERSİTESİ DE VURULDU

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'deki İslam Üniversitesi'nin kampüsünü de bombaladığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait F-16 savaş uçakları, er-Rimal mahallesindeki İslam Üniversitesi'ni hedef aldı.

Saldırıda bina büyük hasar görürken ölen ya da yaralanan olmadı. Ayrıca, İslam Üniversitesi bitişiğindeki Ezher Üniversitesi'nin binasının da büyük hasar gördüği ifade edildi.

HASTANE BOŞALTILDI

İsrail'in saldırılarına maruz kalan Refah kentindeki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi, İsrail saldırıları nedeniyle boşaltıldı.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, kentin en büyük hastanelerinden biri olan Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesinin İsrail ordusuna ait topçu birlikler tarafından defalarca bombalandığını belirterek, "Hasta ve yaralıların zarar görmesinden endişe ettiğimiz için hastaneyi tamamen boşaltmak zorunda kaldık" dedi.

Hasta ve yaralıların Refah'taki küçük iki hastaneye nakledildiğini söyleyen Kudra, "Hastanelerdeki kapasite azlığı nedeniyle sevki gerçekleşen onlarca hasta tedavi edilemiyor" diye konuştu.Kudra, şiddetli saldırılar nedeniyle ambulansların Refah kentinden çıkamadığını hatırlatarak, "Uluslararası kurumlar, yaralıların hayata gözlerini yummadan önce Han Yunus ve Gazze'deki hastanelere nakli için güvenlik koridoru açılması adına müdahalede bulunmalı" diye konuştu.

34 İSRAİL ASKERİ YARALANDI

Gazze Şeridi'nde meydana gelen dünkü çatışmalarda 34 askerin yaralandığı bildirildi.

İsrail devlet radyosu, Filistinli gruplarla İsrail ordusu arasında Cuma günü meydana gelen çatışmalarda 1'i ağır 34 askerin yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu ise askerlerin durumu hakkında herhangi bir bilgi vermezken, yaralıların hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

İsrail makamları, 7 Temmuz'da Gazze'ye başlatılan saldırılardan bu yana 61 askerin öldüğünü, 227 askerin yaralandığını ifade ediyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise İsrail'in 17 Temmuz'da Gazze'ye kara saldırılarına başlamasından itibaren 131 İsrail askerinin öldürüldüğünü belirtiyor.

İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes sağlanması konusunda önceki gün anlaşmaya varılmıştı. İsrail ordusu 72 saatlik ateşkesin ilanından yaklaşık 2 saat sonra Refah kentinin doğusuna topçu saldırısı düzenleyerek ateşkesi bozmuştu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.