Penturk Haber

ABD'nin teröristlere yardımı 140 milyon dolar

DÜNYA

Amerika, Esad yönetimini devirmek için teröristlere 45 milyon dolar ek yardım yapma kararı aldı. Kararı Dışişlşeri Bakanı Hillary Clinton açıkladı. Rusya Dış İşleri Bakanı Sergey Lavrov da Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması için yardımlarını esirgemeyeceklerini belirtti.

 Birleşmiş Milletler Olağan Genel Kurul toplantısında Rusya ve ABD'nin açıklamaları damga vurdu.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov toplantının ardından Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim'le ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede acil ateşkes ve iç diyalog konuları ele alındı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Lavrov, Suriye'nin bağımsız bir ülke olduğunu vurguladı. 

Birleşmiş Milletler'in üye ülkelerin içişlerine müdahale etmesini uygun bulmadığını belirten Lavrov Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması için yardımlarını esirgemeyeceklerini belirtti. 

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Özgür Suriye Ordusu'na 45 milyon dolarlık bir hibe ayıracağını açıkladı. Clinton yardımda temel gıda, giyim gibi madde ve gereçlerin yanı sıra uydu bağlantılı bilgisayar, telefon ve kamera gibi cihazlar da yer alacağını söyledi.

Bu yardım ile birlikte ABD'nin Suriyeli muhalifler için ayırdığı hibe, toplam 140 milyon dolara ulaştı.

Suriyeli muhaliflerin güçlenmesi için uluslararası platformda diyalogların arttırılması gerektiğini de belirten Clinton, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla da ikili görüşme yaptı. Clinton ve Davutoğlu muhaliflerin birleşmesi ve Esad karşıtlığının güçlendirilmesi için fikir alışverişinde bulunmuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.