Penturk Haber
2013-02-01 05:10:29

DOĞU PERİNÇEK'İN "KÜRDİSTAN" DİYEN SANATÇISI

Yıldıray ÇİÇEK

01 Şubat 2013, 05:10

 Adı: Cezmi

Soyadı: Baskın

Birçok dizi ve oynamış olan ve halen oynayan, tanınmış bir sanatçıdır kendisi…

Geçtiğimiz CNNTÜRK Enver Aysever 'in sunduğu "Aykırı Sorular " Öcalan, Barzani ve Talabani misyonu ile aynen şunları söyledi: O bölgenin ismi Kürdistandır, oradaki halk da Kürt halkıdır"

"Kürdistan" Türkiye'nin doğusunu bölmeye ve parçalamaya , emperyalist açmak isteyenlerin sık sık bir ifadedir. Bu sözde sanatçı da bunun figüranlığını yapmaktadır.

Cezmi Baskın'ın yazımıza olmasının ana nedeni içinde bulunduğu siyasi ilişkidir.

Cezmi Baskın ,2003 yılında İşçi Parti'sine yakınlığı ile bilinen ÇASOD (Çağdaş Derneği) tarafından . Ve Cezmi Baskın, Doğu Perinçek'in örgütü olan Türkiye Gençlik Birliği'nin(TGB) Viva19 Mayıs 2012 TGB mitingi reklamlarında oynamıştır. Bugün " Kürdistan "küstahlıkları yapan Cezmi Baskın o reklam de "Yaşasın 19 Mayıs" nutukları atıyordu.

Sol içine Kürtçülüğü ilk yerleştiren kişilerin başında biliyorsunuz Doğu Perinçek gelmektedir.

Geçmişte yapmış olduğu propagandalarda "Kürt milleti" yaratan, "Kürdistan" ifadesini Doğu Perinçek'in dostları da elbette kendi gibi davranmakta ve .

"Cumhuriyet Türkiye'sinde milli baskı ve eşitsizlik ortadan kalmadı… Kemalist burjuvazi, emperyalizm ile adam adım uzlaştıkça ve toprak ağalarıyla birleştikçe, Kürt halkı üzerinde baskı ve sömürüsünü arttırdı. Kürt milletinin varlığını ve milli haklarını inkâr etti. Dilini ve kültürünü baskı altına aldı. Irkçı-şoven fikirleri yaydı. Türk ve Kürt halkları arasında düşmanlıkları körükledi. Kürtlerin yaşadığı bölgelerde jandarma baskısını arttırdı… Milli zulmün canlanması, Kürt milletinin mücadelesine yol açtı. Türk burjuvazisi, Kürt kitlelerinde ki bu haklı istekleri ve ilerici fikirleri şiddetle yok etmek istedi." (TİİKP Savunma sf 415) bu cümleler Doğu Perinçek'e aittir. Kadim dostu Cezmi Baskın bugün "Kürdistan" dedi diye hayretlere mi düşelim? Doğu Perinçek günümüzde Türk milliyetçiliğini "Ulusalcı" etiketi adı altında sulandırma ve güvensizlik aşılama noktasında rolünü oynarken ,demek ki Cezmi Baskın rolünü sadece dizi ve sinema filmlerinde oynuyor."Kürdistan" düşüncesi konusunda rol yapamıyor.

Geçmişte "Kürt milleti kendi kaderini tayin hakkına sahiptir." diyen Doğu Perinçek'in bugün milliyetçilik-ulusalcılık yapması rol yapmanın bir boyutudur.

Bugün "Atatürk, Cumhuriyet , vatan, millet" nutukları atan İşçi Parti'nin tarihi lekeleri ortada iken, bunların birde MHP ve Ülkü Ocaklarını beğenmeyen ve sürekli saldıran hallerini görünce "Bir rol ancak bu kadar oynanır"demekten kendimizi alamıyoruz.

Doğu Perinçek'in sanatçıları ve reklam filmcileri "Kürdistan" diyor ve emperyalist çığırtkanlığı yapıyor.

Cezmi Baskın çıktığı ilk televizyon programında bölücülerin ağzı olma adına baskın çıktı…Doğu Perinçek ve ekibi, sanatçısının bu küstahlığına ne gibi yorumda bulunacak merak ediyoruz… Cezmi Baskın, Akasya Durağı dizisinde izlediğimiz "Osman Dayı" değil , meğersem "Hain Dayı" imiş…

PKK'lı Şivan Perver ve yancısı İbrahim Tatlıses ihanet trenine atlayınca Cezmi Baskın'da yerini almak istemiş ve almıştır. TGB bu tren yolcusu ile 19 Mayıs reklamları yapmanın izahını yapmalıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.