Penturk Haber
2013-01-21 03:09:40

Diyarbakır’da ne oldu?

21 Ocak 2013, 03:09

 Diyarbakır’da teröristler için yapılan törende olay çıkmamış olması büyük bir başarı olarak kutlanıyor. Oysa devlet tarafından suçlu olarak aranan, elleri kanlı çete üyelerinin cesetlerinin Türkiye’ye getirilmesine hiç izin verilmemeli idi. Böylece PKK’ya kapsamlı bir propaganda yapma imkânı verildi.
Diyarbakır’daki tören devlete ve Türk milletine bir meydan okumaya döndü. Diyarbakır’ın ortasında PKK bezleri sallandı, tabutlara örtüldü. Bütün bunlar olurken, polis ve jandarma olayları seyretmek zorunda bırakıldı. Güvenliği PKK milisleri üstlendi. İllegal bir PKK gösterisinde olay çıkmaması, AKP Hükümetinde büyük sevinç yarattı. Özetle, Diyarbakır’da devlet ayağa düşürülürken eşkıya egemen oldu.
Sorulması gereken ancak sorulmayan bir soru da teröristlerin cenaze namazı kılınır mı? Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verdiği cevap şöyledir: “Ölen bir Müslüman’ı yıkamak, kefenlemek, onun için namaz kılıp dua etmek ve kabre defnetmek Müslümanların üzerine farzdır. Bu görev bir kişi tarafından dahi yerine getirilir ise, Müslümanların üzerinden sorumluluk kalkar. Ancak Müslüman olmayanların cenaze namazı kılınmaz. İslâm bilginleri, annesini veya babasını kasten öldüren ile yol kesen ve meşru devlet düzenine isyan suçu işleyenlerin de çatışmada öldürülmeleri durumunda cenaze namazlarının kılınmayacağını söylemişlerdir. Şu kadar var ki, Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan din görevlilerine cenaze namazı kılınması talebiyle yapılan tüm başvurularda cenaze namazı kıldırılmaktadır. Çünkü din görevlilerinin musallaya getirilen cenazeyi araştırarak cenaze namazının kılınması veya kılınmamasına karar vermek gibi bir görevi ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu bakımdan cenaze namazı kılınması için musallaya getirilen herkesin cenaze namazı kıldırılır. Ölenlerin musallaya getirilip getirilmemesinin takdiri ise cenaze sahiplerine aittir.” 
Diyarbakır’da PKK gösterisinde olay çıkmamasını PKK’nın barış isteği olarak yorumlayanlar, Mardin’de bir gece önce şehit edilen polis memuru Cengiz Engizek’ten hiç bahsetmedi. PKK’nın 100 kişi ile Hakkâri/Çukurca’da Karakaş Jandarma karakolunu basma girişiminde bir askerimizin şehit edildiği unutturulmaya çalışıldı. 
PKK’nın Diyarbakır’daki gövde gösterisi, Güneydoğu Anadolu’da devlete bağlı insanları biraz daha PKK baskısı altına soktu. PKK’nın bölgedeki manevi üstünlüğü gelişti ve süreç böyle devam ederse gelişmeye devam edecek. Devlet yanlısı halk, devlet PKK’nın taleplerini kabul etme sürecine girmiş iken neden devleti destekleyerek kendisini tehlikeye atacağını kendi kendisine sormaya başlamış durumda.

Özetle; Türkiye PKK ile müzakereden PKK ile mütarekeye doğru hızla ilerliyor. Ancak çatışmalar bitmeyecek çünkü PKK, Suriye iç savaşının getirilerini elde etmeden AKP Hükümeti ile “barış anlaşması” imzalamayacaktır.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.