Penturk Haber
2012-10-31 02:19:08

CUMHURİYETİ YIKMA KONUSUNDA ORTAK OLANLARIN OYUNLARI

Yıldıray ÇİÇEK

31 Ekim 2012, 02:19

 Birliğimizin, beraberliğimizin timsali olan 29 Ekim Cumhuriyet ilk defa bir ayrışmanın, kavganın manzarasına şahit olmuştur. Cumhuriyet alerjili iktidar AKP ile Cumhuriyet istismarcısı ana muhalefet CHP'nin birbirini besleyen zihniyet yaklaşımı bu manzarayı doğuran ana neden olmuştur.Cumhuriyet değerlerini yıpratan, sembollerini bir bir ortadan kaldırmaya çalışan AKP'nin son yıllarda milli yönelik kısıtlayıcı, yıpratıcı, engelleyici tutumu zihniyetini açıkça ortaya koymaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetleriyle,miras bıraktığı fikirleriyle kavgalı AKP, milli bile kavga haline getirmiştir. İlk defa bir Cumhuriyet Bayramı'nda sokaklarda polisle-vatandaşın kavgası vardı. İlk defa Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan vatandaşa yönelik polis müdahalesi vardı.

AKP ve CHP'nin birbirini besleyen zihniyetini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce İzmir'den uyaran MHP Lideri Devlet Bahçeli şunları söylemişti ve yaşananlarda haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır: Aziz milletimiz, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için yapılan hazırlıkların arifesinde yine art niyetli ve kasti aşan uygulamalara muhatap kalmıştır.

Milletimizin kanı pahasına elde ettiği bu muazzam bayramın, AKP ile gizli ortağı CHP tarafından kutuplaşmalara ve söz düellolarına dönüştürülmesi utanç ve üzüntü vericidir.

AKP'nin yasakçı tutumu, CHP ve bazı malum sivil toplum kuruluşlarının şaibeli alternatif kutlama inatları Cumhuriyet'in manasına hazımsızlık olarak görülmelidir.

Milletimizi birleştirmesi ve bir araya toplaması gereken Cumhuriyet Bayramı'nı, ihtilafların körüklenmesi ve hassasiyetlerin kaşınması için seferber etmeye kalkışmak samimi bir davranış değildir.

Şurası bir gerçektir ki, milletimize ait olan bir bayramın nasıl ve ne şekilde kutlanacağının çatışma ve gerginliklere konu olması hiç doğru olmamıştır.

Bir yanda AKP hipodroma çağrıda bulunurken, öte yanda CHP'nin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının farklı şekilde kutlama teşebbüsleri ve sokak üslubuyla tehlikeli niyetlere davetiye çıkarmaları yeni bir ikiliğin doğmasına neden olmuştur.

Cumhuriyet üzerinden taraflar kozlarını paylaşmakta ve bu özel günü istismar etmektedir.

Oysa ki Cumhuriyetin kutlama esas ve ilkeleri net ve bellidir.

Yıllardır düzen ve insicam içinde kutlanan bu bayramın, şimdi tahrip edilmesi kimseye fayda sağlayamayacaktır.

AKP'nin faşist yönetimleri, zorba idareleri aratmayacak şekilde bu millet bayramına sınırlar çekmesi, CHP zihniyetinin yanına aldığı gruplarla kutlamaları hizip ve anlaşmazlığa çevirmesi en başta Cumhuriyet'e saygısızlık ve nankörlüktür.

Cumhuriyeti bölmek ve parçalamak isteyen küresel güçlerin beslediği kanlı terör örgütüne "PKK AÇILIMI" yapan ve bu açılım için el ele,gönül gönül veren AKP ve CHP'nin bugün Cumhuriyet Bayramı için kavga etmesinin bir mantığı var mıdır?

AKP-CHP toplum içine ayrışmanın,kutuplaşmanın tohumlarını etmektedir.Herşeyi vesile edenler bu sefer Cumhuriyet Bayramı'nı malzeme edinmişlerdir.Dünlerde PKK'nın başındaki Apo alçağına gül uzatanlar ise ,bugün meydanlarda AKP ve CHP'nin yarattığı bu atmosferi körüklemeye çalışmıştır.

AKP'nin kurulduğu günden bu yana zaten üstlendiği küresel misyon ortada ama Atatürk'ün kurduğu parti olan CHP bugün Cumhuriyet yıkıcılarına hem omuz veriyor, hem de parti de çeşitli görevlere getirmektedir. PKK'lıların cenazelerinde boy gösteren, PKK'nın avukatlığını yapanlar şimdi CHP'de Genel Başkan yardımcısıdır. Cumhuriyeti yıkma projesi olan "PKK Açılımına" omuz veren bu CHP hangi Cumhuriyeti korumaktan bahsediyor ve Cumhuriyet savaşçısı pozlarını hangi yüzle verebiliyor?

AKP ve CHP sadece rol yapıyor. CHP'nin, AKP'nin ayrıştırıcı zihniyetini güçlü kılmaktan başka hiçbir özelliği yoktur.MHP Lideri işte her fırsatta haklı çıktığı uyarı ve tespitleri bunun için yapmaktadır.

Cumhuriyeti yıkmak için aynı yolda yürüyenlerin ,kontrollü gerginlik stratejisi kimseyi aldatmamalıdır.Cumhuriyeti korumanın yolu AKP ve CHP'nin bu zihniyetinden kurtulmaktan geçmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ancak böyle yaşatılacak ve korunacaktır. 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.