Penturk Haber

Merakla beklenen iOS 7 sonunda yayınlandı

BİLİM-TEK

Cupertino’nun tasarım gurusu Jonathan Ive, iOS’u baştan aşağı yeniden tasarlayarak iOS 7'yi yarattı.

 Apple kullanıcılarına sunulan iOS 7 güncellemesi CEO Tim Cook tarafından “iPhone’dan bu yana iOS’un yaşadığı en büyük değişim” ifadelerini kullandı.
iOS 7′deki en büyük değişimler neler?
Yeni ikonlar ve fontlar
Uygulama ikonları daha sade ve renkli bir görünüm almış. Bir önceki ikonlarda kullanılan gölge efektleri yok. Fontlar ise daha büyük ve göze daha hoş görünüyor.
GÜNCELLEME
Apple iOS 7′de Android’in bazı özelliklerini almış. iOS çok daha iyi bir işletim sistemi haline gelmiş. Android’ün ekranın üst bölümünden çekilerek açılan hızlı ayarlar bölümü yeni iOS’ta da yer alıyor. 
iOS 7 geliştiricilere Apple ’ın en temel işlevlerine ve verilerine erişim olanağı tanıyor. Bu şekilde Apple ’ın hali hazırda muhteşem olmayan önyüklü uygulamaları üçüncü parti olarak karşımıza çıkabilir.
Safari iyi ve kullanışlı hale getirilmiş. iOS 7′de takvim uygulaması göze çok hoş görünüyor. Ayrıca her şeyi tam ekranda ön izleyebiliyorsun. Samsung bu özelliği kullanıcılarına sunuyor.
Kamera
iOS 7′nin önyüklü kamera uygulaması birçok gelişmiş özellikle donatılmış. Çeşitli filtreler ve fotoğrafları otomatik olarak tarih ve konuma göre arşivleme bunların başında geliyor. Tüm bu fotoğrafları buluta göndermek ise çok kolay uygulanıyor.
Yeni arayüz fotoğraf ile video çekimi arasında tek bir hamle ile hızlıca geçiş yapılmasına olanak tanıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.