Penturk Haber
2013-05-10 02:34:05

Atatürk Pulu

10 Mayıs 2013, 02:34

 Türkiye Cumhuriyeti isminin devlet kurumlarından çıkarılmadığını görüyoruz. Önce Sağlık Bakanlığı bunu denemiş fakat Türk Milleti sert tepki gösterince geri adım atmıştır. Sonra valilikler valilik isimlerinden T.C. ibaresini silmeye başlamışlardır. Şimdi Başbakanlık’a bağlı kurumların ibarelerinden T.C. silinmektedir.AKP’den istifa eden Karacabey Belediye Başkanının belediyeye tekrar T.C. ibaresini koydurması, bu adımın bir parti politikası olduğunu göstermektedir. Başbakan Erdoğan da zaten “Benim haberim yok ancak bir karar alındı ise arkasında durulmalı” diyerek, T.C. ibaresinin çıkarılmasını doğru bulduğunu açıklamış durumda.
Niğde Belediyesi 24 Türk devlet kurucusunun heykellerini birkaç gün önce söktü depoya attı. Türk devlet kurucularının heykelleri sökülürken, Tunceli’de isyancı lider Seyit Rıza’nın heykeli dikilmiştir. Siirt’te halk kütüphanesine, Sivas Kongresi’ni basmak üzere İngiliz istihbaratçı Binbaşı Noel ile birlikte hareket eden ve Malatya’yı basan Celadet Ali Bedirhan’ın ismi verilmektedir.
AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AKP iktidarının başarısından bahsederken, “Hepimiz Türk olmaktan kurtulduk” demiştir. Aziz Babuşçu anlaşılan Türk olmaktan kurtulmuş olmaktan çok memnun. Ancak Aziz Babuşçu unutmamalı, Alparslan, Fatih, Kanuni, Mimar Sinan, Abdülhamit de Türk’tür. Kültür Bakanı, bu millet kendi adını kendisi koyacaktır diye açıklama yapıyor. 
Şimdi kendi kendinize diyeceksiniz ki, “bunların yazının başlığı ile ne ilgisi var?” Haliç Üniversitesi’nden bir doktora öğrencisi bana bir e posta yollamış. PTT’nin 2012’de ve 2013’de Atatürk pulu çıkarmadığını görmüş ve PTT’ye sormuş, neden çıkarmıyorsunuz diye. PTT şu cevabı vermiş. 
Kuruluşumuzca tedavüle sunulan pullarda geçmiş yıllardan bu yana pulculukta aranan tematik konular yanında önemli sosyal aktiviteler, spor ve sanat olayları, kültür olayları, turizm varlıkları, Anadolu da yaşayan endemik bitki ve hayvan türleri ve benzeri uluslar arası temalara pullarda yer verilmektedir. Bunun yanı sıra Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ve Cumhuriyet konularına emisyon programımızda sıkça yer verilmekte olup bundan sonra da yer verilmeye devam edilecektir. 26.02.2007, 29.02.2008 ve 04.12.2008 tarihlerinde Atatürk konulu Resmi posta pulları 29.10.2008 tarihinde “Cumhuriyetimizin 85. Yılı” konulu anma pulları, 19.05.2009 tarihinde “Atatürk’ün Samsuna Çıkışının ve Ulusal Kongrelerin 90. Yılı” konulu anma pulları, 23.04.2010 tarihinde “TBMM’nin Açılışının 90. Yılı” konulu anma pulları, 19.05.2011 tarihinde “Atatürk’ün Doğumunun 130. Yılı” konulu yalnızca mor ışık altında görülebilen Atatürk imzasının yer aldığı özel bir anma pulu, tedavüle sunulmuş olup 29.10.2013 tarihinde “Cumhuriyetimizin 85. Yılı” konulu anma pulları tedavüle çıkarılacaktır.” 

Görüldüğü gibi PTT Atatürk konulu en son posta pulunu 2008’de çıkarmış. 2008 sonrasında çıkarılan pullar kaç tane basıldığı belli olmayan anma pulları. Genç doktora öğrencisi hiç şaşırmasın. Bir gün Şeyh Sait ve Abdullah Öcalan pulları bile basılabilecek günlere doğru hızla ilerliyoruz. Bir AKP milletvekili Cuma İçten21 Mart Nevruz münasebetiyle TBMM’de yaptığı konuşmada şöyle diyor: “Nevruz Kürt halkı için zalim Dehak’tan kurtulma günüdür. Demirci Kawa’nın zalim kraldan kaçırdığı kurbanlık çocukları eğittiği ve yetiştirdiği özgürlük mücadelecileriyle zalim Dehak’ı devirdiği gündür. Bugün Dehaklar var. Ne Kürtler ne Türkler ne de Müslüman halklar için Dehaklar bitmemiştir. Türkiye’de “tek millet” kavramı içerisinde yer alan Türkler, Kürtler, Arnavutlar, Çerkezler, Araplar, Boşnaklar seksen yıldır çağdaş Dehaklar ile mücadele ediyorlar. Derin güçler seksen yıldır zalim Dehak gibi kendi insanını katletmiş ve zulmetmiştir. Nereye kadar? Halkın içinden çıkmış, teveccüh gösterdiği Demirci Kawa gibi özgürlük mücadelesi veren, kendisini örnek aldığımız dünya lideri üstat Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ailesine kadar.” Ne diyelim? Ancak Demirci Kawa “efsanesinin” İngiliz istihbaratı tarafından yazıldığını söyleyip geçelim.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.