Penturk Haber
2012-12-12 05:28:45

ANLADIN MI BEKİR'İM?

Yıldıray ÇİÇEK

12 Aralık 2012, 05:28

 Türk milliyetçiliği, Türklük gibi milli kavramlara karşı düşmanlıkları dillere destan AKP'nin politikalarında sıkıştığı vakit merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in sarılması kadar herhalde politik-mizah olmamaktadır. AKP keşke tek başına iktidar Başbuğ Alparslan Türkeş'in çalışsa , bizde oluşacak böyle bir manzarayı alkışlasak… Ama AKP'nin zihniyeti ve kuruluş buna aykırıdır. AKP ,Türk'ün dışında herkesle olabilir ama asla Türklük etrafında bir politika üretemez ve uygulayamaz.

Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Başbakan Bekir Bozdağ'da Başkanlık ile ilgili MHP'nin karşı karşılık "Bugünkü MHP'nin 9 ışıktan ışık almadığı, başka yerlerden aldığı " bulunmuş…Güler misin , ağlar mısın?

Bir tarafta Başkanlık ile Türk milliyetçiliği merkezli Türkiye kurma ülküsünde olan Başbuğ Alparslan Türkeş ,diğer tarafta Başkanlık ile elini ABD'nin BOP'un da Türkiye'yi tamamen köle yapmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan…Bekir Bozdağ, Başbuğ Alparslan Türkeş ile Recep Tayyip Erdoğan'ın niyetini eşitlemeye çalışarak daha da komik duruma düşmemelidir.

MHP'nin Dokuz Işık'tan aldığı ışığı hiç sönmez ama AKP'nin de ABD'den, İsrail'den aldığı ışığında sönmeyeceğini çok bilmekteyiz.

MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman'ın Sayın Bozdağ'ın hangi ışıklardan beslendiği ortadayken Dokuz Işık üzerinden üslupsuzluk örneği sergilemektedir. Biz Dokuz Işık ile aydınlanırken, Bozdağ Kandil ile aydınlanmaktadır." şeklinde verdiği cevapta bu manada anlamlı olmuştur.

AKP'nin İmralı, Oslo, Kandil aydınlanması ortada iken Bekir Bozdağ'ın Başbuğ Alparslan Türkeş'in ismini ağzına alarak, MHP'ye akıl vermeye çalışması iğrençlik ötesi bir durumdur.

PKK ile pazarlıkların yapıldığı Oslo görüşmelerinin ses kaydında Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeye ve bölgeye vizyonda (AB)(D)ullah Öcalan'la mı % 95 aynı düşündüğünü yoksa Başbuğ Alparslan Türkeş ile mi aynı düşündüğünü öğrenmiştik Bekir Bozdağ?

(AB)(D)ullah Öcalan'la %95 aynı düşündüğü "Başbakanın özel temsilcisi" sıfatıyla PKK ile pazarlık masasına oturan kişinin ağzından dökülen cümlelerden duymuştuk.

Demek ki neymiş Başbuğ Alparslan Türkeş ile Recep Tayyip Erdoğan'ın düşündüğü Başkanlık sisteminin niyeti ve amacı birbirinden tamamen farklıdır.

Attığınız adımlarınız tamamen Türk milliyetçiliğine aykırı olacak ama Başkanlık sisteminde Başbuğ Alparslan Türkeş'i referans alıp MHP'ye ahkam keseceksiniz.. Siz ne zeki insanlarsınız Bekir Bozdağ böyle?

"Bir milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü. Kimse söylemiyor, bari ben söyleyeyim…" şeklinde iftira kusan Orhan Pamuk gibilerini bağrına basma sicilini elinde bulunduran Bekir Bozdağ ,Alparslan Türkeş ismini ağzına almayı bırakarak, kendi zihniyetinde olanlarla kucaklaşmayı sürdürmelidir. AKP'ye ve kendine yakışan odur.

Recep Tayyip Erdoğan'ın niçin Başkanlık sistemini istediği ortadadır.

Başbuğ Alparslan Türkeş ile BOP Eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sistemine bakışı birbirine tamamen terstir. Bu durumu da Mevlana'nın şu sözü çok iyi anlatmaktadır:

"İki şey birbirine benzeyebilir; acı su da berraktır, tatlı su da. Tatma duygusu olan anlar ancak. Odur tatlı suyu acı sudan ayıran. Ayırt edemeyen, büyüyle mucizeyi kıyaslarda ikisinin de düzen temeline dayandığını sanır."

Anladın mı Bekir'im…

 

YILDIRAY ÇİÇEK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.