Karakter Boyutu A A A
Sarkozy'den Erdoğan'a Ermeni Tasarısı mektubu
21 Ocak 2012 Cumartesi 05:20

Soykırım yasa tasarısıyla ilgili Başbakan Erdoğan'a mektup gönderen Sarkozy, mektubunu tehditkar ifadelerle bitirdi..

nkar yasa tasarısını parlamento gündemine getirdikten sonra Ankara'nın telefonlarına bile çıkmayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, "Bu yasa köklü tarihi olan ilişkilerimizi bozmasın" dedi.

'TÜRK TOPLUMUNUN ÇEKTİĞİ ACILARI DA BİLİYORUZ'

Sarkozy özetle şunları söyledi: "Sayın Başbakan, bana daha evvel yazmış olduğunuz mektuba cevaben, Senato'da görüşülecek olan ve iki ülke arasındaki ilişkiler açısından önem arzeden yasa tasarısı hakkında size yazıyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki, yasanın amacı Fransız toplumunun uzun süredir yaşadıkları inkar duygusunu gidermek ve 100 yıldır süren yaralarını sarmaktır. Bu, kabul edilen tüm soykırımlara dönük, genel kapsamlı bir tasarıdır. Tasarı metninde ne bir halk ne de bir devlet hedef alınmaktadır. Çünkü, Türk halkının Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü sırasında yaşadığı acıyı da çok iyi anlamaktadır.

'TARİHLE YÜZLEŞMEK KOLAY DEĞİLDİR'

Biliyorum ki, tarihle yüzleşmek kolay değildir. Ama Fransa, itirafı güç olan bu görevini yaptı. Köle ticaretindeki sorumluluğunu kabul etti. Alman işgali sırasında, Fransa'da yaşayan Yahudilerin toplanarak kamplara gönderilmesindeki rolünü tanıdı. Ben şahsen, 2007 yılında Cezayir'in Konstantin kentinde yaptığım konuşmada Fransa'nın Cezayir'de Fransız sömürgesinin kör vahşetini ve Cezayir halkının anlatılmamış acılarını dile getirerek kınadım. Türkiye büyük bir ülkedir ve Fransa için önemli bir müttefiktir. İki dost ve müttefik ülke olarak, bize yakışan biçimde aklın hakim gelmesini diliyorum.

Bilmenizi istiyorum ki, bu yasayla ilgili atılacak aşırı adımlar iki ülke arasındaki çok yönlü ilişkilere zarar vereceği gibi sonuçları da vahim olacaktır ve sorumluluğu da girişim sahiplerine ait olacaktır."

 

39 defa okundu...
» Tüm yazarları göster
ANKET Diğer Anketler
Pendiğin Yeni Belediye Başkanı Kim Olsun
Mehmet Salih USTA
İdris KURTULUŞ
Turgay KILIÇ
Salih Kenan ŞAHİN
Bünyamin DEMİRHAN
Sinan GÖRGÜN
Murat ŞAHSUVAROĞLU
Yılmaz SARAÇ
» Tüm yazarları göster ALINTI YAZILAR  
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
Özüpek: “Şehitlerimizi Unutmayacağız”
33 yıl yıl önce katledilen HÜRSÖZ Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Kartal MHP ilçe başkanı Erdoğan Hançerlioğlu, dava arkadaşları ve sevenleri tarafından bu yıl da anıldı.
Pendik de Ağaçlar koruma altına alınıyor
Marmara Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi kaldırımlarında ağaçları çevreleyen yeşil ızgaralar vatandaşların beğenisini kazanıyor. Yeşil ızgaralar ile ekipler, doğaya uyum sağlamayı ve yeşilin farkını ortaya koymayı amaçlıyor.
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, İstanbul'u seçim ve kongreleri değerlendirdi
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, İstanbul'u, yerel seçim hazırlıklarını ve kongre sürecini Ortadoğu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Müftüoğluna değerlendirdi.
MHP S.Beyli ilçe başkanlığından HOCALI Soykırımı konferansına DAVET
MHP Sultanbeyli İlçe Teşkilatı Atilla Kaya, Tenzile Rüstemhanlı, Ahmet Şafak ve Azerbaycan Konsolosu Perviz Mehmedovanın konuşmacı olarak katılacağı Hocalı Soykırımı konferansı düzenliyor.
Bülent Aydın'ın kızgınlığı kime
Sitmiz yazarların Sayın Aydın'ın son kaleme aldığı yazısı ile kim ve kimlere ders veriyor,Kalemi kılıç gibi..
12 yıllık zorunlu eğitim teklifi Meclis'te
AK Parti'nin teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
Pendik'in nufusu 24 bin 339 kişi artmış
Türkiye İstatistik Kurumundan (TUİK) yapılan açıklamada Pendikin nüfusu geçen yıla oranla 24 bin 339 kişi artarak 609 bin 535e yükseldi
» Özüpek: “Şehitlerimizi Unutmayacağız”
» Pendik de Ağaçlar koruma altına alınıyor
» MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, İstanbul'u seçim ve kongreleri değerlendirdi
» MHP S.Beyli ilçe başkanlığından HOCALI Soykırımı konferansına DAVET
» Bülent Aydın'ın kızgınlığı kime
» 12 yıllık zorunlu eğitim teklifi Meclis'te
» Pendik'in nufusu 24 bin 339 kişi artmış
Son 7 gün içinde yorumlanmış haber bulunamadı.
HABER SITELERi
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Pentürk Haber
Telefon:
Eposta: info@penturkhaber.com penturkhaber@hotmail.com