Karakter Boyutu A A A
Milli savaş uçağına doğru
24 Ağustos 2011 Çarşamba 07:24

SAVUNMA Sanayii Müsteşarlığı ile TAI arasında milli savaş uçağı geliştirme projesine ilişkin sözleşme imzalanacak.TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, "Bu sadece TAİ'nin değil Türkiye'nin projesi olacak. Bu prestijli projenin altından kalkabilmemiz için kendi kadrolarımızın yanı sıra yurt dışında görev yapan, bu işte tecrübeli olan çocuklarımızın da memlekete hizmet etmelerini sağlamamız lazım" dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında Milli Savaş Uçağı Geliştirme Projesine ilişkin sözleşme imzalanacak.

TAİ TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Hava Kuvvetleri Komutanlığının 2020'li yıllardan sonraki jet eğitim uçağı ve muharip uçak ihtiyacının karşılanması amacıyla, ilk Türk savaş uçağının kavramsal tasarımının yapılması ve bu çerçevede, Tusaş-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanmasının kararlaştırıldığını anımsattı. kararlaştırıldı. 

Savunma Sanayii Müsteşarlığının koordinasyonunda imza töreni yapılacağını ifade eden Dörtkaşlı, bu projenin çok iddialı olduğunu kaydetti. Önlerinde büyük hedefler olduğunu belirten Dörtkaşlı, "Milli savaş uçağı geliştirme projesini başlatıyoruz. Bu sadece TAI'nin değil, Türkiye'nin bir projesi olacak. Tüm savunma sektörü, TAI, Havelsan, Roketsan, Aselsan, özel sektördeki savunma kuruluşları, enstitüler, üniversiteler, SSM ve Milli Savunma Bakanlığı gibi herkesin ortak bir projesi olacak" dedi. 

Bu prestijli projenin altından kalkabilmeleri için nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyduklarını anlatan Dörtkaşlı, "Bizim mevcut projelerimizde yetişen kadrolarımızın yanı sıra yurt dışında görev yapan, bu işte tecrübeli olan çocuklarımızı evlerine davet etmemiz ve memlekete hizmet etmelerini temin etmemiz lazım" diye konuştu.

 Bu arada, milli savaş uçağı yeni nesil olacak ve F4 uçaklarının görev sürelerinin bitişini karşılayacak şekilde F16 ve F35'lerle beraber görev yapabilecek. 

-YERLİ UÇAKTA, TAI VE TEI ÖNCÜ KURULUŞLAR OLACAK-

Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağının tasarım ve imalatı aşamalarında, Tusaş-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ve Tusaş Motor Sanayii A.Ş (TEI) öncü kuruluşlar olacak. 

2015 yılından itibaren uçak motorları tasarlamayı ve üretmeyi hedefleyen TEI, dünya standartlarında tasarım imkanına sahip TAI ile milli uçak tasarımına yoğunlaşacak. 

TAI ve TEI'nin, yerli savaş uçağı projesi tasarım sürecinde, tasarım mühendisi istihdamını enaz iki kat artırmak zorunda kalacağı belirtiliyor. (AA)

 

319 defa okundu...
» Tüm yazarları göster
ANKET Diğer Anketler
Pendiğin Yeni Belediye Başkanı Kim Olsun
Mehmet Salih USTA
İdris KURTULUŞ
Turgay KILIÇ
Salih Kenan ŞAHİN
Bünyamin DEMİRHAN
Sinan GÖRGÜN
Murat ŞAHSUVAROĞLU
Yılmaz SARAÇ
» Tüm yazarları göster ALINTI YAZILAR  
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
Özüpek: “Şehitlerimizi Unutmayacağız”
33 yıl yıl önce katledilen HÜRSÖZ Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Kartal MHP ilçe başkanı Erdoğan Hançerlioğlu, dava arkadaşları ve sevenleri tarafından bu yıl da anıldı.
Pendik de Ağaçlar koruma altına alınıyor
Marmara Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi kaldırımlarında ağaçları çevreleyen yeşil ızgaralar vatandaşların beğenisini kazanıyor. Yeşil ızgaralar ile ekipler, doğaya uyum sağlamayı ve yeşilin farkını ortaya koymayı amaçlıyor.
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, İstanbul'u seçim ve kongreleri değerlendirdi
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, İstanbul'u, yerel seçim hazırlıklarını ve kongre sürecini Ortadoğu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Müftüoğluna değerlendirdi.
MHP S.Beyli ilçe başkanlığından HOCALI Soykırımı konferansına DAVET
MHP Sultanbeyli İlçe Teşkilatı Atilla Kaya, Tenzile Rüstemhanlı, Ahmet Şafak ve Azerbaycan Konsolosu Perviz Mehmedovanın konuşmacı olarak katılacağı Hocalı Soykırımı konferansı düzenliyor.
Bülent Aydın'ın kızgınlığı kime
Sitmiz yazarların Sayın Aydın'ın son kaleme aldığı yazısı ile kim ve kimlere ders veriyor,Kalemi kılıç gibi..
12 yıllık zorunlu eğitim teklifi Meclis'te
AK Parti'nin teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
Pendik'in nufusu 24 bin 339 kişi artmış
Türkiye İstatistik Kurumundan (TUİK) yapılan açıklamada Pendikin nüfusu geçen yıla oranla 24 bin 339 kişi artarak 609 bin 535e yükseldi
» Özüpek: “Şehitlerimizi Unutmayacağız”
» Pendik de Ağaçlar koruma altına alınıyor
» MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, İstanbul'u seçim ve kongreleri değerlendirdi
» MHP S.Beyli ilçe başkanlığından HOCALI Soykırımı konferansına DAVET
» Bülent Aydın'ın kızgınlığı kime
» 12 yıllık zorunlu eğitim teklifi Meclis'te
» Pendik'in nufusu 24 bin 339 kişi artmış
Son 7 gün içinde yorumlanmış haber bulunamadı.
HABER SITELERi
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Pentürk Haber
Telefon:
Eposta: info@penturkhaber.com penturkhaber@hotmail.com