03.04.2013, 05:25

BAŞBUĞ TÜRKEŞ İSMİNİ PKK AÇILIMINIZA ALET ETMEYİN

 KP'nin hayata geçirmeye çalıştığı PKK Açılımı 2009 yılında olduğu gibi yine Türklüğün kayası ve sigortası olan MHP'ye çarptı. AKP'nin birçok il ve ilçe yönetimlerinde istifalar başladı.

 

"TÜRKEŞ yaşasaydı PKK açılımına destek verirdi" diyen M.Ali Şahin denen zavallı AKP'li acaba Başbuğ Türkeş'i kiminle karıştırarak PKK açılımına böyle bir yüce ismi alet etmeye kalkıyor? M.Ali Şahin, Recep Tayyip Erdoğan ve (AB)(D)ullah Öcalan'ın gözüne girmek için boşuna yırtınma MHP içinde PKK açılımına destek olacak bir tane kansız, alçak, şerefsiz, sütü bozuk bulamazsın…

ÇUVALLADIKLARI PKK Açılımı konusunda her türlü yalana, dolana, iftiraya başvurmaya başladılar. Dün Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş PKK konusunda hangi çizgide durduysa, bugünde MHP Lideri Devlet Bahçeli de aynı kararlılık ve tavizsiz tutumla duruş sergilemektedir. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ölümünün 16. Yıldönümünde, O'nun ismini ihanet projelerinize alet etmeyin. Haddinizi ve edebinizi bilin...

 

YILDIRAY ÇİÇEK'İN YAZISI

BAŞBUĞ TÜRKEŞ İSMİNİ PKK AÇILIMINIZA ALET ETMEYİN

AKP'nin hayata geçirmeye çalıştığı PKK Açılımı 2009 yılında olduğu gibi yine Türklüğün kayası ve sigortası olan MHP'ye çarptı. AKP'nin birçok il ve ilçe yönetimlerinde istifalar başladı. Gerçek ve tarafsız anketlerde, AKP'nin eridiği ve MHP'nin oyunun hızlı bir şekilde yükseldiği çok net görülmektedir.Bu durumu en iyi gören AKP'nin yöneticileridir. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AKP'li yöneticilerin kimyası bozulmuş ve ne yapacaklarını şaşırmış durumdadırlar. Oyunları bozulduğu için MHP'ye karşı büyük öfke ve kin duymaktadırlar. Önceden de çok merak ediyordum da, şu süreçte merakım daha çok arttı. Acaba Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere özellikle Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, M.Ali Şahin gibi AKP'li yöneticiler ne yiyor, ne içiyor da böyle kafa yapan açıklamalar yapıyorlar inanın çok merak ediyorum.

Tuhaf, ilginç ve akla zarar açıklamalar yapmak için adeta birbirleri ile yarışıyorlar. Bu yarışta en son açıklama AKP Genel Başkan yardımcısı M.Ali Şahin'den geldi.

Yedikleri ve içtikleri nasıl bir kafa yaptıysa M.Ali Şahin demiş ki: "MHP'nin başında şu anda rahmetli Türkeş olsaydı, çözüm sürecine en büyük desteği verirdi"

M.Ali Şahin'in TBMM Başkanlığı'ndan sonra adı, sanı iyice unutulmuştu. Öyle görünüyor ki PKK açılımı onu da derin uykusundan uyandırarak MHP'ye saldırma vazifesi vermiştir.

Önce "Devlet Bahçeli'nin evladı yok, evlat acısını bilmez" şeklinde saçmaladı, şimdi de "Türkeş yaşasaydı PKK açılımına destek verirdi" diyor…

Çuvalladıkları PKK Açılımı konusunda her türlü yalana, dolana, iftiraya başvurmaya başladılar.

M.Ali Şahin denen zavallı AKP'li acaba Başbuğ Türkeş'i kiminle karıştırarak PKK açılımına böyle bir yüce ismi alet etmeye kalkıyor?

Her fırsatta "Türkiye 36 etnik kökenden oluşan mozaiktir" diyen Recep Tayyip Erdoğan ve M.Ali Şahin gibi avaneleri "Türkiye Mozaiktir" söylemini kullananlara Başbuğ Alparslan Türkeş'in, 11 Haziran 1995'te şöyle karşılık verdiğinden haberi var mı: "Bugün bazıları, 'Türkiye pırıl pırıl mozaiktir' diyor. Ne mozaiği ulan. Türkiye'de Türk yaşıyor. Burası 1071'den beri Türklerin memleketidir. Türklerden önce buralarda Frigyalılar, Hititler, Lidyalılar yaşamış. Bunların hepsi ölü milletlerdir. Hepsi yok olup gitmişler. Kimi çevreler, 'Kürt gerçeğini tanıyacağız' diyorlar. Yediği naneye bak. Sen önce Türk gerçeğini tanı. Kürtler bizim bin yıllık kardeşimizdir."

M.Ali Şahin gözlerini aç çok iyi oku, o dediğin Türkeş, bunları diyen Başbuğ Türkeş mi?

M.Ali Şahin Başbuğ Türkeş ve PKK'lı Orhan Doğan arasında bir televizyon programında geçen şu diyalogları hatırlıyor musun? :

Başbuğ Alparslan Türkeş (A.T.) : Bu işin sonu kötüye varacak. Ben size tarihten de misaller verebilirim. Amerika Birleşik Devletleri' ni gösterebilirim. Bugün New York' da 10 milyon İtalyanca konuşan insan var.

Orhan Doğan (O.D.) : Sayın Türkeş bugün tarih tekerrür ediyor.

Can Dündar : Orhan Bey bir dakika.

A.T. : New York' da bugün on milyon İtalyanca konuşan insan var. Bunlar kalkıp da biz ayrı, efendim kimliğimizin tanınmasını istiyoruz. Burada bir İtalyan Cumhuriyeti Devleti kuracağız diyemezler. Veyahut bir federasyon kuracağız diyemezler. Amerikan vatandaşıdırlar, resmi dilleri de İngilizce' dir. Başka şeyler de var. Dakota eyaleti var Amerika' da. Burada yedi milyon Almanca konuşan insan var. Fakat bunlar kalkıp biz burada özerklik istiyoruz, federasyon istiyoruz veya bağımsız bir Alman Devleti kuracağız.

O.D. : Biz konu tartışılsın diyoruz. Demokratik çözüm bulunsun diyoruz sayın Türkeş.

A.T. : Resmi dilimiz Almanca olacak diyemezler. Onun için siz de Türkiye' de Kürtçe resmi eğitim dili olacak, Kürtçe televizyon dili olacak. Ondan sonra bu bölgeye federasyon verilsin, Kürt kimliği tanınsın diyemezsiniz.

O.D. : Sayın Türkeş bunu parlemontada tartışalım.

A.T. : Bunu dediniz mi Türkiye' yi parçalamaya karar verdiniz demektir.

O.D. : Hayır, hayır, hayır.

A.T. : Ülkeyi parçalatmayacağız. Buna kararlıyız. Bunu iyi anlayın.

O.D. (net anlaşılmıyor) : Ülkeyi bölecek olan bizler değiliz. Biz ülke bütünlüğünün güvencesiyiz. Biz emniyet sübabıyız. Biz garantisiyiz.

A.T. : Kan dökmek gerekirse vatanımızın bütünlüğü için kan da dökeriz. Devletimizi ayakta tutmak için canımızı da feda ederiz. Bundan haberiniz olsun. Yanlış yoldasınız. Kendinizi düzeltin. Eğer o yola devam edecekseniz Türkiye Büyük Millet Meclisi' ni terk edin.

M.Ali Şahin "Yaşasaydı çözüm sürecine destek verirdi" dediğin Türkeş ile PKK'lılara bu şekilde kükreyen Başbuğ Türkeş aynı kişi mi?

12 Aralık 1994 tarihinde Keçiören Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bir toplantı da "Resmi dil Türkçe'dir, eğitim Türkçe yapılmaktadır. Bu yüzden Türkçe'den hiçbir taviz veremeyiz. Milli kültürümüz Türkçe'yle gelişecektir. Bunun dışındaki görüşlere itibar edilmemelidir." diye haykırmış Başbuğ Türkeş mi sizin PKK açılımınıza destek olacaktı?

12 Mayıs 1994 tarihinde Dedeman Oteli'nde düzenlenen bir toplantıda "Bu meseleyi silahla halledemediniz, gelin kanlı katil, Öcalan ile masaya oturun siyasi çözüm arayın diyorlar. Federasyonu tartışalım diyorlar. Niçin? Niyetleri oraya bir Kürdistan devleti kurabilmek. İş oraya geldi mi arkadaş kabul, pahalıdır ama hakkından geliriz." diye hainlere meydan okumuş Başbuğ Türkeş mi PKK açılımınıza destek olacaktı?

23 Nisan 1995 tarihinde MHP Ankara İl Başkanlığının açılışında "Milletin birliğini ve bütünlüğünü bozma yolundaki bütün hareketlerin ve Devletimizi bölme yolundaki her adımın karşısında duracağız. Ne siyasi çözüm, ne özerklik, ne de federasyon asla kabul etmeyeceğimiz şeylerdir." diye ihanete geçit vermeyen Başbuğ Türkeş mi PKK açılımınıza destek olacaktı?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin yaptırdığı ve kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan Güneydoğu'daki araştırmayı 6 Ağustos 1995 tarihinde "Raporun hazırlanışı da yanlış. Araştırmayı yapanlar PKK terör örgütü ile Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızı aynı mı görüyorlar? Bu araştırma hangi bilimsel metodla yapılmştır? Rapor maksatlı ve uydurmadır." diye tepki gösteren Başbuğ Türkeş mi PKK açılımınıza destek olacaktı?

1 Eylül 1996 tarihinde, Refah Partisi Van Milletvekili Fethullah Erbaş'ın Irak'ın kuzeyinde PKK ile görüşmesini eleştirerek, eşkıya ile temas yapılmasının mantık, vicdan, hukuk ve temsil edilen hükmi şahsiyet açısından hem suç hem de zül olduğunu belirtip, Fethullah Erbaş'ın TBMM kapısının önüne konulmasını isteyen Başbuğ Türkeş mi PKK açılımınıza destek olacaktı?

1 Nisan 1992 tarihinde, "Değişen Dünyada Bölgemiz ve Türkiye" konferansında "Kürt olarak nitelendirdikleri bu kardeşlerimizin hakkını Ermeni Apo mu koruyacaktır? Yıllarca kaderde, kıvançta, çilede, sevinçte bir ve beraber olduğumuz "Onlar ne kadar Kürt'se biz de o kadar Kürt'üz, bizler ne kadar Türk'sek, onlar da o kadar Türk'tür" diyebildiğimiz bu vatandaşlarımızı bizden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." diyen Başbuğ Türkeş mi PKK açılımınıza destek olacaktı?

8 Haziran 1992 tarihinde, MÇP Genişletilmiş İstişare Toplantısında "Mardin'de, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Silvan'da kundaktaki bebeklere, camide ibadet etmekte olan insanlarımıza kadar varan bir canilik ve vahşet, PKK çetesince tırmandırılmaktadır. Bu bölgemizin adına Kürt denilen kardeşlerimize karşı, kundaktaki Kürt bebeklerine varıncaya kadar katliam gerçekleştiren bu PKK çetesi mi Kürtlerin hakkını savunacaktır? Son olaylar göstermiştir ki, PKK çetesi, bu ülkenin bütün insanlarına düşmandır: PKK, Kürtüyle, Türküyle, bu memleketin bütün evlatlarına düşmandır " tespitleriyle PKK'nın maskesini düşüren Başbuğ Türkeş mi PKK açılımınıza destek olacaktı?

12 Ekim 1992 tarihinde TBMM'nde düzenlediği basın toplantısında "MÇP aleyhinde bazı çevrelerde bazı kendisini bilmez gazeteler ve yazarlar" MÇP Kürt düşmanlığına soyundu" seklinde ifadelere yer verdiler. Asil Kürt düşmanı, çoluk çocuk demeden katleden PKK'lılar değil midir? Ermenistan hayali peşinde Güneydoğu'lu insanlarımıza çile çektiren, üç - beş Ermeni fanatiğinin yönettiği PKK'dan daha büyük Kürt düşmanı olabilir mi? Biz, Kürt düşmanı değiliz, biz ayrılıktan değil, birlikten yanayız. Hiçbir zaman bir Türk - Kürt ayrımcılığı yapmadık, yapmıyoruz. Güneydoğulu insanlarımızın yanındayız, adına Kürt denilen insanlarımızı kendimizden ayrı görmüyoruz. Ama biz Kürtçülüğe, bölücülüğe karşıyız. PKK'nın gerçekleştirdiği terörle Kürt kardeşlerimize de büyük kötülük yaptığı inancındayız." Şeklinde konuşan Başbuğ Türkeş mi PKK açılımınıza destek olacaktı?

14 Mart 1994 tarihinde Kayseri'de yaptığı konuşmada "Türkiye üniter bir devlet olarak kurulmuştur. Yani merkezi bir yönetim sistemi vardır. Türkiye'de federasyon ya da eyalet sistemini tartışmaya açmak, Türkiye'yi bölünmeye götürür. Türkiye'nin üniter yapısı tartışılamaz" diyen Başbuğ Türkeş mi PKK açılımınıza destek olacaktı?

Yine 14 Mart 1994 tarihinde Kayseri'de yapmış olduğu konuşmada, DEP'lilerin PKK ile işbirliği içinde olduklarını söyleyerek "Bunlar PKK'nın Meclis'e girmiş uçlarıdır. Bunların dokunulmazlıklarının kaldırılması insan haklarına aykırı değildir. Küçücük bebekler anne kucağında katledilirken insan hakları söz konusu olmuyor da, Yunan milletvekili gibi konuşanların dokunulmazlığının kalkması mı insan haklarına aykırı oluyor?" diye soran Başbuğ Türkeş mi PKK açılımınıza destek olacaktı?

M.Ali Şahin sen hangi Türkeş'ten bahsediyorsun? Neyin kafasıdır bu? Bu kafayı ne yedin, ne içtin de yaptın?

Sen bugüne kadar dünyadan bihaber mi yaşadın? Merhum Alparslan Türkeş'in açıklamalarını hiç mi takip etmedin, milli duruşunu hiç mi görmedin de onu ihanet planlarına alet etmeye kalkıyorsun?

Hadi her şeyi geçtik be adam !... Senin Genel Başkanın Recep Tayyip Erdoğan Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken hazırlattığı "Kürt Raporunda" Başbuğ Alparslan Türkeş'in bu konularda asla taviz vermediğini bildiği için ona "Kafatasçı-Irkçı" dediğini hiç mi okumadın?

M.Ali Şahin, Recep Tayyip Erdoğan ve (AB)(D)ullah Öcalan'ın gözüne girmek için boşuna yırtınma MHP içinde PKK açılımına destek olacak bir tane kansız, alçak, şerefsiz ,sütü bozuk bulamazsın…

Dün Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş PKK konusunda hangi çizgide durduysa, bugünde MHP Lideri Devlet Bahçeli'de aynı kararlılık ve tavizsiz tutumla duruş sergilemektedir.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ölümünün 16.yıldönümünde, O'nun ismini ihanet projelerinize alet etmeyin. Haddinizi ve edebinizi bilin…Sizin gibi insanlar bu ülkede TBMM Başkanlığı yaptı…Yazık bu ülkeye gerçekten yazık…

Yorumlar (1)
Senem 11 yıl önce
yazılarınızı ilgiyle heycanla takip ediyoruz bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederiz
15
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 34 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 32 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14